ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Această buruiană mică reduce nivelul zahărului, colesterolului, elimină cicatricile și multe altele!

Pătlagina este o plantă folositoare (deseori este considerată buruiană) cu un șir de beneficii pentru sănătate. Denumirea științifică a ei este Plantago Major și, probabil, o puteți găsi chiar în curtea voastră.

Frunzele sînt comestibile și seamănă cu spanacul, dar sînt mai amare.

Pătlagina este folosită deseori în cazul mușcăturilor insectelor, precum și la tratamentul cicatricelor și rănilor. Proprietățile antibacteriene și antiinflamatoare puternice ale frunzelor de pătlagină pot fi utilizate pentru vindecarea rănilor și înlăturarea mîncărimilor legate de afecțiunile pielii.

1.Proprietăți cicatrizante

Soiurile de pătlagină au proprietăți cicatrizante. Luați o frunză, puneți-o pe rană și acoperiți-o cu un bandaj. Este eficient, mai ales în cazul mușcăturilor de insecte.

2.Proprietăți antiinfecțioase

Zdrobiți frunzele și aplicați-le pe piele pentru înlăturarea veninului sau stoparea infecției. Datorită pătlaginii, nu vor rămîne semne.

3. Proprietăți antiinflamatoare

Frunzele de pătlagină și semințele ei au proprietăți antiinflamatoare puternice.

4. Vitamine și minerale

Pătlagina este bogată în vitamine și minerale, mai ales în fier. Trebuie să consumați zilnic frunze tinere! Adăugați-le în salate.

5. Proprietăți anti-moschito

Călătorii folosesc pătlagina în calitate de profilaxie a înțepăturilor de țînțari. Frunzele acestei plante sînt foarte utile împotriva mușcăturilor de albine, erupții cutanate, tăieturi și acnee. Aplicați frunzele pe suprafața afectată și lăsați 4 ore.

Totodată, puteți pregăti un ceai din pătlagină. Ceaiul vă va ajuta:

· să controlați nivelul zahărului în sînge, ceea ce este util mai ales pentru diabetici.

· să reduceți nivelul colesterolului.

-în cazul hemoroizilor.

Pătlagina este o plantă folositoare, care poate fi administrată și de copii, deoarece nu are efecte adverse. Puteți consuma frunzele, să faceți ceai, tincturi pentru ameliorarea stării generale.

Dacă aveți probleme serioase de sănătate sau dureri acute, vă recomandăm să vă adresați medicului. Automedicația poate fi periculoasă pentru sănătate.

 

Sursa: fithacker.ru

Citiţi de asemenea

Chiar înainte de era noastră, intestinul era considerat un organ important care era comparat cu porțile paradisului sau ...
811
În lumea noastră a devenit cu un mister mai puțin. În jungla din Cambodgia a fost găsit un oraș antic, cu numele de Mahe...
221
De Ziua Mondială a curățeniei, într-un oraș a avut loc o acțiune: trecătorii aruncau gunoiul într-o grămadă de pe trotua...
336
Fotografii de natură sălbatică în fiecare zi fac fotografii amuzante, fascinante și, uneori, chiar înfricoșătoare.Ei ne ...
284