ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Această plantă combate mai multe boli

Chimenul este unul dintre condimentele antice, folosite de om. A fost demonstrat că semințele acestei plante au proprietăți curative, de aceea, ele erau folosite nu doar în mîncare.

Coriandrul roman, chimenul negru – sînt denumirile acestei plante, despre care proorocul islamic Muhamen a spus că el este „soluția pentru toate bolile, în afară de moarte”.

Se știe că această plantă a fost cultivată și folosită încă în Egiptul antic, iar uleiul din semințe de chimen a fost găsit în mormîntul lui Tutankhamon.

Proprietățile chimenului negru au fost studiate de către savanți. Pînă în 1964 s-au adunat 485 de lucrări științiice, dedicate efectelor benefice ale acestei plante asupra organismului nostru. Semințele chimenului negru sînt utilizate în tratamentul afecțiunilor intestinale, gaze, dispepsiilor. Semințele înlătură oboseala, sporesc imunitatea, elimină calculii renali, reduc durerile reumatice și de gută, distrug paraziții.

De asemenea, chimenul este bun pentru îmbunătățirea memoriei. Pentru asta 3 g de semințe se administrează cu o linguriță de miere. Chimenul se folosește eficient în următoarele afecțiuni și boli:

Epilepsia: în 2007, în cadrul cercetărilor a fost depistat că decoctul de chimen reduce accesele de convulsii.

Dependența de opiu: a fost demonstrat că chimenul negru poate servi în calitate de remediu în terapia dependenței de opiu.

Diabetul zaharat de tipul 2: administrarea a două grame de semințe de chimen negru pe stomacul gol conduce la reducerea glicemiei în sînge.

Amigdalita și faringita acută: inflamarea gîtului și amigdalelor în cazul infecțiilor virale sînt tratate eficient cu pastile pe bază de chimen.

Infecțiile cu Helicobacter Pylori: utilizarea chimenului este eficientă în contracararea acestei infecții, ce provoacă ulcerul gastric.

Hipertensiunea arterială: s-a stabili că administrarea a cîte 100-200 mg de extract de semințe de chimen pe zi reduce tensiunea arterială.

Astmul: studiile efectuate au confirmat că decoctul de chimen negru are un efect puternic antiastmatic asupra căilor respiratorii.

Afecțiunile purulente: chimenul negru are acțiuni antibacteriene împotriva stafilococului auriu.

Afecțiunea chimică a căilor respiratorii: utilizarea chimenului reduce volumul terapiei medicamentoase.

Cancerul de colon: studiile efectuate pe șobolani au determinat că uleiul de chimen negru poate stopa creșterea tumorilor.

De asemenea uleiul de chimen normalizează activitatea gastrointestinală, întărește sistemul imunitar, contribuie la fortificarea și creșterea părului. Uleiul distruge bacteriile patogene, reduce nivelul de colesterol în sînge are efect coleretic și proprietăți antioxidante puternice. Uleiul este folosit în profilaxia multor boli și în calitate de remediu de întărirea a organismului. El acționează delicat.

Dacă veți bea în timpul zilei cîte o linguriță de ulei de chimen, atunci se va normaliza metabolismul și va spori imunitatea.

Uleiul de chimen este contraindicat femeilor însărcinate și copiilor de pînă la trei ani.

 

Sursa: fithacker.ru

Citiţi de asemenea

Când o persoană deja știe să vorbească, apare nevoia de a împărtăși cu ceilalți ceea ce știe, fie planuri și fantezii. D...
238
Socrate a învățat să cânte la multe instrumente muzicale la vârsta de 70 de ani și a reușit să stăpânească această artă ...
223
În Europa există legende despre femei misterioase care construiau structuri din piatră — dolmene și cromlehuri. Creatoar...
303
Monumentul natural „Suta de Movile” se întinde pe o suprafață de aproximativ 1600 de hectare, la sud-sud-est de satele B...
243