ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Acest nebunatic an 2020 sau ce să așteptăm de la 2021

Anul 2020 a dat naștere la o mulțime de glume amuzante.

Iată, de exemplu:

- Ce vei cere de la Moș Crăciun în noul an? - Milă!

- Pentru 2020 bem fără să ciocnim.

- Anul 2020 a fost declarat de ONU "Anul protecției plantelor". Țineți minte, legumelor, de voi au grijă.

- 2020 este Anul șobolanului.

Stăm acasă.

Ieșim din vizuină doar pentru mîncare, ca să avem ce mînca în vizuină.

Fugim cînd întînim o persoană.

- Cum putem identifica o vrăjitoare?

În 1485: nu se scufundă în apă.

În 2020: nu se îngrașă în carantină.

Astăzi, în anul 2020 nu se certă doar cel leneș și, de aceea, noi nu vom face acest lucru, ci vom analiza pur și simplu tendințele uimitoare ale anului trecut și vom încerca să înțelegem ce ne așteaptă în viitor. Să ne amintim cum a fost.

Încă în decembrie 2019, natura ne-a sugerat că ceva ciudat se va întîmpla în lume în 2020.

În Australia, chiar la începutul anului 2020, s-au intensificat incendiile de pădure, în care au murit mai mult de un miliard de animale, iar fumul a ajuns în America de Sud. S-ar părea că ploile abundente de la mijlocul lunii ianuarie ar trebui să scape Australia de incendii. Da, dar a apărut o nouă amenințare sub formă de inundații și alunecări de teren.

Pe 11 ianuarie 2020, China a anunțat primul deces de un nou tip de coronavirus. Cîmpul informațional s-a umplut cu imagini șocante din China, în care oamenii pe străzi își pierd cunoștința în masă tremurînd în convulsii. Nici pînă în prezent nu este clar de ce în China acest virus a apărut atît de ciudat, deoarece în Europa și în întreaga lume nu s-a observat nimic asemănător ulterior.

La 15 ianuarie se anunță reforma constituțională a Federației Ruse, esența căreia este să iasă de sub influența omniprezentă a "Occidentului", în care țara s-a pomenit după prăbușirea URSS. Referendumul a fost amînat din cauza pandemiei și numai pe 4 iulie amendamentele au intrat în vigoare. Acestea au fost aprobate de proape 80% dintre ruși. Pentru prima data în legea fundamentală a acestei țări este menționată noționea de Dumnezeu, iar căsătoria este definită drept "uniune între un bărbat și o femeie". Amendamentele extind, de asemenea, cerințele față de funcționari: lor li se interzice să aibă dublă cetățenie și conturi în străinătate.

Pe 31 ianuarie, Marea Britanie în cele din urmă a ieșit din Uniunea Europeană - începe refacerea Capitalului European.

Rusia este în pragul unui război cu Turcia din cauza confruntărilor din Siria. Pe 18 februarie, diplomații Rusiei și Turciei s-au întîlnit la Moscova și au încercat să rezolve noua criză din Siria. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan dorește să înceapă o operațiune împotriva Siriei, care este susținută de Rusia.

La sfîrșitul lunii februarie, în Africa a avut loc cea mai mare invazie de lăcuste din întreaga sa istorie. Din cauza încălzirii globale, lăcustele mănîncă și mai mult recolta, în legătură cu care milioane de oameni riscă să rămînă fără hrană.

Pe 11 martie, OMS a recunoscut oficial izbucnirea coronavirusului drept pandemie. În Italia, sistemul sănătății a căzut sub afluxul de bolnavi. Cîmpul informațional sperie intens cea mai mare parte a populației Pămîntului, închisă în casele sale.

Pentru prima dată în istorie, contractul futures pentru petrol a încheiat sesiunea de tranzacționare pe 20 aprilie, la un nivel minus $ 37,63 per baril. În trecut, acest lucru ar fi fost considerat o greșeală de calculator, dar acum prețurile negative ale petrolului sînt o realitate.

În luna mai, un val de proteste izbucnește în SUA după uciderea afro-americanului George Floyd. În orașe sînt introduse trupe militare, protestatarii se confruntă cu poliția, jefuiesc magazine, mulțimile de oameni se îndreaptă spre Casa Albă. Aproape în toate orașele americane au loc acțiuni împotriva fărădelegilor poliției (polițiștii înșiși încep să participe la proteste). În urma Americii, la aceste acțiuni se alătură și Europa. Sînt organizate acțiuni în Italia, Franța, Belgia și alte țări. Acest lucru se manifestă prin ciudățenii incredibile, oamenii albi îngenunchează în fața negrilor sărutîndu-le pantofii. Astfel de gesturi devin tendința omniprezentă a acestor proteste.

Apoi, "Maidanul" din Belarus, războiul sîngeros din Karabah, cu un număr mare de victime pe ambele părți, "cele mai cinstite" alegeri ale președintelui SUA etc.

Și "cirașa de pe acest tort": Fostul director al programului spațial al Israelului declară că printre oameni trăiesc extratereștri care au făcut o înțelegere cu Guvernul SUA.

Este evident faptul că sîntem martorii manifestării unei crize civilizaționale fără precedent. Mulți dintre noi am văzut cum se prăbușește superputerea URSS, dar nu am văzut încă cum se prăbușește întreaga noastră lume obișnuită. Acum putem admira acest spectacol, dacă avem curajul să-l privim.

Da, lumea se află în cea mai profundă criză, trebuie să recunoaștem acest lucru așa cum pacientul trebuie să-și recunoască boala, de altfel el nu se va tratată niciodată.

Da, stimate cititor, civilizația noastră este bolnavă și are nevoie urgent să fie tratată! Simptomele acestei boli în 2020 s-au manifestat ca niciodată înainte, brusc și evident.

Civilizația este un proces care decurge de la experimentele sociale primitive, pînă la finalul său – globalizarea – un proces care unifică toate forțele de producție a oamenilor de pe Pămînt într-o singură putere creatoare, pentru prosperitatea pe planetă și pe întinderile  Universului.

Boala civilizației noastre a apărut din alegerea de a cuceri natura, dar nu a găsi o coexistență armonioasă cu ea. Noi am cucerit toate elementele - mările, pădurile, nucleul Pămîntului etc., cu excepția uneia - bolile și moartea, și, de fapt, elementul timpului.

Trans umaniștii moderni, care au venit astazi în fruntea gîndului științific modern și a corabiei dezvoltării sociale universale a umanității, își pun direct sarcina de a desființa bolile și moartea prin editarea genomului uman.

Pămîntul moare - nivelul apelor subterane scade peste tot, viața în pămînt moare, are loc un proces de pustiire. În oceane microplanctonului devine din ce în ce mai puțin și, în consecință, din ce în ce mai puțină e biodiversitate marină, ca atare.

Tensiunea socială este în creștere din cauza lipsei peste tot a spațiului de locuit și, drept consecință, toate crizele din  2020 vor trece în mod inevitabil în 2021.

Aici, desigur, un cititor atent ar putea argumenta: dar ce legătură am eu aici? Eu nu pot influența toate aceste procese mondiale! Cu acest lucru putem fi cu siguranță de acord. Dar există și o obiecție - nu numai dvs., nimeni nu le poate influența.

Putem observa cum toți liderii mondiali luptă doar cu simptomele acestei boli, fără a încerca să influențeze inerția universală a civilizației noastre. Dar fiecare dintre noi este capabil să influențeze propria viață făcînd-o mai logică, mai conștientă, mai curată.

Orice criză este un examen pe care îl dăm în școala vieții. La orice examen există o listă de întrebări.

Cred că aceste întrebări ar răsuna cam așa:

Cine sînt Eu?

Care este scopul meu de viață?

Ce este planeta pe care m-am născut? 

Care este natura universului infinit în care locuiesc?

Care este esența civilizației noastre și care este rolul meu în ea? Etc.

Trebuie să luăm în considerare și faptul că orice criză trece prin așa-numitul punct de bifurcare, atunci cînd sistemul actual are o valoare foarte mică a influenței sale asupra proceselor generale, iar noile idei au șansa de a influența total cursul general al evenimentelor.

P.S. Și, probabil, există o astfel de întrebare la acest examen: Ce s-a întîmplat în 2020, cum puteți răspunde la această întrebare printr-un cuvînt?

- Eu aș răspunde astfel: în 2020, 8 miliarde de oameni de pe pămînt au început să gîndească masiv. Înainte de asta, ei nu gîndeau deloc, crezînd că noi cunoaștem cu toții care este aproximativ viitorul nostru. 2020 a arătat în mod clar că noi nu cunoaștem viitorul și, în consecință, oamenii au început să se gîndească intens la cine sîntem și încotro mergem? Și asta e minunat că am început să gîndim, înseamnă că ceva vom inventa noi…

Catruc Valerii.

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 06 ianuarie 2021 16:52
Vizualizări: 1199

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
171
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
143
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
130
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
329