ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Aceste 13 reguli vă vor ajuta să „fiți întotdeauna la înălțime”!

1. Nu vă pierdeți timpul, plîngîndu-vă de milă

Nu veți vedea niciodată cum un om puternic se plînge pe situația lui jalnică, dă vina pe circumstanțe sau suferă că a fost ofensat. Un asemenea om poate să-și asume responsabilitatea pentru acțiunile sale și consecințele lor, înțelege și acceptă faptul că viața nu este întotdeauna corectă. El poate trece ușor orice încercare, obținînd o lecție și mulțumind vieții pentru ea. Cînd situația nu e favorabilă, el spune: „Ce să-i faci” sau „Următorul!”

2. Nu profitați de putere

Oamenii puternici nu profită de puterea lor asupra altor oameni, nu-și impun subordonații să se simtă înjosiți sau prost. Oamenii de succes înțeleg că puterea lor constă în capacitatea lor de a-și controla acțiunile și emoțiile.

3. Nu se tem de schimbări

Oamenii puternici acceptă schimbările și merg în întîmpinarea riscului. Cea mai mare fobie a lor (dacă în general au una), nu e în fața necunoscutului, dar în fața posibilității de a se complace și a deveni depășit. Timpul schimbărilor le dă energie și le acutizează cele mai bune calități.

4. Nu pierdeți energie pentru ceea ce nu puteți controla

Oamenii puternici nu se plîng mult în ambuteiaje, pentru bagajele pierdute și, mai ales, pe alți oameni. Ei acceptă aceste fapte ca pe niște evenimente aflate în afara controlului lor. Într-o situație grea, oamenii de succes conștientizează că singurul lucru ce-l pot controla sînt propriile reacții și atitudinea față de această situație.

5. Nu vă faceți griji pentru a fi pe placul tuturor

Cunoașteți oameni, care încearcă să fie pe placul tuturor? Sau invers, cei care își ies din propria piele pentru a face rău cuiva și încearcă astfel să se afirme ca o persoană puternică? Ambele poziții sînt proaste. Oamenii puternici încearcă să fie buni și corecți și să fie pe plac doar acolo unde e oportun. Totodată, ei nu se tem să-și exprimă o opinie care ar putea supăra pe cineva.

6. Nu vă temeți de un risc rațional

Oamenii puternici sînt gata să riște rațional. Însă înainte de asta, ei cîntăresc minuțios riscurile, mărimea cîștigului și estimează cel mai prost scenariu cu mult timp înainte ca evenimentele să aibă loc.

7. Nu regretați trecutul

Trebuie să aveți o putere specială, pentru a accepta trecutul și de a merge mai departe. Prețuiți acele lucruri, pe care le-ați învățat întrecut, dar nu vă irosiți energia mentală și spirituală pentru a retrăi regretele din trecut și nostalgie. Oamenii puternici investesc energia în crearea unui prezent mai bun.

8. Nu repetați propriile greșeli

Noi cu toții cunoaștem definiția nebuniei, da? Este atunci cînt omul săvîrșește de fiecare dată unele și aceleași acțiuni, sperînd să obțină de fiecare dată un alt rezultat. Capacitatea de autoreflecție exactă și productivă – este una dintre cele mai puternice laturi ale directorilor și întreprinzătorilor de succes.

9. Nu invidiați succesul altor oameni

Fiți de acord, este nevoie de o abilitate aparte pentru a simți bucuria sinceră și admirația pentru succesul altuia. Oamenii puternici au această capacitate. Ei nu doar nu invidiază și nu simt emoții negative cînd alții obțin succes. Oamenii de succes muncesc asiduu pentru a-și spori șansele la succes și nu speră în căi de ocolire.

10. Nu cedați după insucces

Fiecare eșec este o șansă de perfecționare. Chiar și marii antreprenori confirmă faptul că primele lor tentative în afaceri s-au încheiat cu eșec. Oamenii puternici sînt gata de eșecuri, dacă e necesar și dacă acest lucru le oferă o experiență și îi învață lucruri noi. Fiecare insucces vă apropie de scopul dorit.

11. Nu vă temeți de singurătate

Oamenii puternici pot savura singurătatea. Ei o folosesc pentru a reflecta trecutul și prezentul și a planifica viitorul. Un lucru foarte important – fericirea și dispoziția nu depinde de comportamentul altor oameni. Ei pot fi fericiți și împreună cu alți oameni, și singuri.

12. Nu considerați că lumea vă este datoare cu ceva

Încetați să credeți că lumea/acționarul/patronul/soțul întotdeauna și în orice timp e obligat să vă achite salariul și să vă ofere o viață confortabilă. Oamenii puternici vin în această lume gata să muncească și să obțină succes și se bazează doar pe propriile calități și abilități.

13. Nu așteptați rezultate rapide

Fie un plan de antrenamente, un regim al alimentației sănătoase sau lansarea noii afaceri, oamenii puternici sînt gata să aștepte rezultatele mult timp. Ei sînt destul de raționali pentru a înțelege că rezultatele rapide sînt imposibile și că schimbările necesită timp. Aveți răbdare.

Citiţi de asemenea

Nadejda Mazurova, doctor în psihologie, despre influența desenelor animate asupra psihicului copiilorDe ce astăzi copiii...
47
Dacă nu ați auzit niciodată cuvîntul "Dolmen", atunci probabil că veți întreba: "Ce este aceasta?”Dolmenele sînt una d...
41
Natura a înzestrat cu o încredibilă longevitate baobabul african - se cunosc exemplare, a căror vîrstă este mai mare de ...
43
Știm cu toții că în Japonia sînt unele dintre cele mai avansate tehnologii din lume, dar japonezii au mers departe nu nu...
287