Aceste cereale sînt foarte bune pentru femei! O sursă bogată de colagen
Boabele decorticate de orz în Rusia antică se numeau „crupe perlate”. Denumirea cerealelor cu nuanță de perlă provine de la asemănarea cu perlele de rău.
Este curios faptul că anterior, terciul din orz era considerat o delicatesă, pe care și-l permiteau doar persoanele sus-puse. Fiert după o rețetă specială pe lapte, terciul de orz era una dintre bucatele preferate ale lui Petru I.
Beneficiile crupei de orz
În zadar multe gospodine au înlăturat crupele de orz pe planul doi. Ele conțin multe substanțe hrănitoare, necesare organismului pentru o bună funcționare.
Orzul fiert este numit terciul frumuseții, pentru că acesta conține multă lizină – aminoacizii, care participă activ la sintetizarea colagenului. Este cunoscut că anume acesta contribuie la menținerea elasticității tenului, prevenind formarea ridurilor. Un alt motiv de a include urgent în meniu terciul din orz - cantitatea mare de vitamine din grupul B, A, PP și E.
Consumul regulat al terciului din crupe de orz ajută nu doar la menținerea frumuseții tenului, dar și la reducerea greutății! Produsul sățios are puține calorii și conține fibre , necesare pentru activitatea normală a intestinului, precum și proteine.
Rețeta terciului pe lapte
Ingrediente:
1 pahar de crupe de orz decorticat
1 l de apă
1 l de lapte
Modul de preparare
Înmuiați crupele în apă și lăsați-le pe noapte.
Spălați crupele și turnați lapte călduț.
Încălziți pînă la fierbere, apoi acoperiți cratița cu capacul și fierbeți la baia cu abur timp de 3 ore.
În această perioadă de timp, terciul capătă o culoare bej și gust de lapte. Să nu vă sperie durata pregătirii: participarea voastră va fi necesară doar la prima etapă, mai departe terciul fierbe singur.
Sursa: fithacker.ru