--> -->
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Acoperișurile trebuie să fie acoperite cu plante sau panouri solare
 

Tot mai multe țări impun tehnologiile de construcție ecologice la cele mai importante clădiri din țară. Cele mai recente astfel de schimbări s-au petrecut în Franța. Printr-un nou decret, toate clădirile comerciale din Franța trebuie să aibă acoperișurile acoperite cu plante sau panouri solare. Această schimbare este urmare a lobby-ului pe care ecologiștii l-au făcut într-un ritm susținut, în ultimii ani, deși cerințele lor au fost pentru o lege mult mai riguroasă.

De acum, orice clădire comercială nou construită în Franța va trebui să aibă acoperișul parțial acoperit de plante sau panouri solare. Scopul acestui demers este acela de a reduce cantitatea de energie consumată, în condițiile în care acoperișurile verzi ajută la păstrarea clădirii călduroase, în timpul iernii, și răcoroase, pe timpul verii.

„Acoperișurile verzi rețin și apa de ploaie, deci reduc problemele cu infiltrațiile, în timp ce favorizează biodiversitatea și oferă păsărilor locuri potrivite pentru a-și face cuib, în jungla urbană”, demonstrează ecologiștii.

Cu toate acestea, satisfacția ecologiștilor din Franța este mică. Potrivit solicitărilor lor inițiale, guvernul francez ar fi trebuit să facă obligatorie acoperirea integrală a acoperișurilor cu soluții verzi. Un alt compromis făcut a fost acela de a instala panouri solare pe o parte de acoperiș, pentru cei care nu vor să planteze vegetație pe toată suprafața obligatorie prin lege. Acoperișurile verzi sunt soluții tot mai populare în întreaga lume, dar țările care se detașează prin volumul folosirii acestei tehnologii sunt Germania, Australia și orașul Toronto, din Canada, care în anul 2009 a adoptat o lege prin care a introdus obligativitatea acoperișurilor verzi atât la clădirile rezidențiale, cât și la clădirile rezidențiale nou construite.

„Franța rămăsese în urma altor țări importante la nivel european, la capitolul energie solară. Raportat la statisticile din ultima vară, Franța a produs doar 5 GW de energie fotovoltaică, respectiv aproximativ 1% din totalul consumului. Spre comparație, Germania are în funcțiune 40 GW”, explică oficialii ecologiști francezi. 

Acoperișurile verzi ajută și la scăderea efectului de seră, care se resimte acut în marile orașe, unde temperatura este mult mai mare decât în împrejurimile acestora. Acest lucru se întâmplă atunci când clădirile, drumurile și alte dezvoltări imobiliare înlocuiesc spațiile deschise și verzi, făcând zonele respective să devină umede, impermeabile și să se încălzească mult mai ușor.

 

Sursa: ecodom.me

Citiţi de asemenea

„Ei bine, a dispărut burta sau a rămas?”A fost prima întrebare pe care mi-a pus-o cea mai bună prietenă când am sunat-o ...
93
Una dintre cele mai înalte statui ale lui Buddha de pe Pământ și, timp de mai mult de un mileniu, cea mai înaltă lucrare...
105
Am mers să arunc gunoiul și am văzut pe zăpadă jumătate de pâine. Am ridicat-o, dar pâinea era uscată și semăna mai mult...
101
Tatăl nu este o sperietoare în familie, el nu este o forță cu care să sperie și să intimideze copiii. Tatăl este mândria...
92