ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Acord important intre SUA si China in lupta impotriva schimbarilor climatice
 

Statele Unite si China au incheiat sambata un acord in vederea unui efort comun impotriva modificarilor climatice, vizand in mod special hidrofluorcarburile (HCF), niste gaze industriale.

 

Intr-un comunicat publicat la finalul unui summit informal al presedintilor Barack Obama si Xi Jinping, cei doi s-au angajat sa limiteze productia si utilizarea acestor gaze, considerate drept “super”-gaze cu efect de sera, informeaza Mediafax.

“Astazi (sambata), presedintele (Barack) Obama si presedintele Xi (Jinping) au incheiat un acord care reprezinta o noua etapa importanta pentru lupta impotriva incalzirii globale”, scrie Casa Alba intr-un comunicat.

“Pentru prima data, Statele Unite si China vor actiona impreuna si alaturi de alte tari (…) in vederea scaderii consumului si producerii de hidrofluorcarburi”, adauga presedintia americana.

“O limitare globala a HFC ar putea sa reduca cu 90 de gigatone emisii in echivalent CO2 pana in 2050, adica echivalentul a aproape doi ani de emisii a tuturor gazelor cu efect de sera”, precizeaza Casa Alba.

Aceasta initiativa va fi supusa institutiilor Protocolului de la Montréal, considerat cel mai reusit tratat in domeniul poluarii.

HFC sunt utilizate in refrigerare, climatizare si in aplicatii industriale.

 

 

Sursa: ecomagazin.ro

 

ABONAȚI-VĂ
Luni, 01 iulie 2013 13:57
Vizualizări: 2118

Citiţi de asemenea

Bine ați venit în showroom-ul nostru, unde veți găsi cele mai bune oferte pentru casa dumneavoastră! Compania noastră, s...
62
Unul dintre cele mai populare produse de pe întreg globul este apa potabilă îmbuteliată. Vânzările de apă îmbuteliată ...
89
Mediul înconjurător poluat, lipsa activităților fizice, situațiile de stres permanent, provocate de evenimentele care au...
107
Într-un sat moldovenesc, adânc în inima ținuturilor străvechi, trăiește o tradiție care unește oamenii și elogiază puter...
57