ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Acord important intre SUA si China in lupta impotriva schimbarilor climatice
 

Statele Unite si China au incheiat sambata un acord in vederea unui efort comun impotriva modificarilor climatice, vizand in mod special hidrofluorcarburile (HCF), niste gaze industriale.

 

Intr-un comunicat publicat la finalul unui summit informal al presedintilor Barack Obama si Xi Jinping, cei doi s-au angajat sa limiteze productia si utilizarea acestor gaze, considerate drept “super”-gaze cu efect de sera, informeaza Mediafax.

“Astazi (sambata), presedintele (Barack) Obama si presedintele Xi (Jinping) au incheiat un acord care reprezinta o noua etapa importanta pentru lupta impotriva incalzirii globale”, scrie Casa Alba intr-un comunicat.

“Pentru prima data, Statele Unite si China vor actiona impreuna si alaturi de alte tari (…) in vederea scaderii consumului si producerii de hidrofluorcarburi”, adauga presedintia americana.

“O limitare globala a HFC ar putea sa reduca cu 90 de gigatone emisii in echivalent CO2 pana in 2050, adica echivalentul a aproape doi ani de emisii a tuturor gazelor cu efect de sera”, precizeaza Casa Alba.

Aceasta initiativa va fi supusa institutiilor Protocolului de la Montréal, considerat cel mai reusit tratat in domeniul poluarii.

HFC sunt utilizate in refrigerare, climatizare si in aplicatii industriale.

 

 

Sursa: ecomagazin.ro

 

ABONAȚI-VĂ
Luni, 01 iulie 2013 13:57
Vizualizări: 1964

Citiţi de asemenea

Un bărbat din SUA, a chemat dezinsecția. El era îngrijorat  de zgomotele ciudate care veneau din pereți. Credea că ...
703
Talentul rar al fetei a atras atenția oamenilor de știință, muzicienilor și jurnaliștilor...
674
Așa se numește fenomenul în care fulgerul se formează într-un nor de cenușă care se ridică din gura unui vulcan în timpu...
1222
Să ne amintim cum a fost atunci, cînd natura ne-a arătat măreția sa, în proiectul foto al lui Maxim Ciumaș....
350