Adevărul despre circ
Всякий раз наблюдая за тем, как тигры прыгают через горящий обруч, медведи ездят на велосипедах, слоны послушно встают на передние лапы и т.д., зрители думают о том, на сколько умны животные и, главное, с каким De fiecare dată când vizionăm tigrii sărind prin cercuri de foc, urșii mergând pe bicicletă, elefanții stând docil pe labele din față, etc. , ne gândim cât de mult sunt inteligente animalele și cu ce plăcere ei fac toate aceste trucuri. Dar dacă oamenii ar ști ce se întâmplă în spatele scenei circului, ei n-ar fi dus niciodată copiii lor acolo.
Dresorul este cel mai bun prieten al animalului?
Faptul este că trucurile de circ nu sunt naturale pentru un animal sălbatic, prin urmare el niciodată nu le va face benevol sau pentru alimente. Singura modalitate de a impune animalele spre supunere este dezvoltarea în ei unei frici de pedeapsă și lipsa de hrană, ca de dragul unei bucate prețioase bietul animal înfometat să fie gata pentru orice. Printre dresorii circulă un proverb, care din motive evidente nu depășește cercul lor: "Cum sa faci un elefant se stea pe un picior? Este necesar să-i fărâmi celelalte trei".
Urșii sunt instruiți să danseze twist cu ajutorul cuielor: dresorul ia două bețe cu piroane proeminente, le apropie de coapsele urșilor și bate alternativ înainte și înapoi, înainte și înapoi.
În timpul reprezentațiilor cu elefanții dresorul ține în mâini un baston decorat cu o floare. Spectatorii văd doar un gest exterior frumos: dresorul mișcă grațios mâna și elefantul merge după floare, acolo unde este necesar. Din păcate, animalele și spectatorii nu văd sub floare un cârlig ascuțit, care la orice nesupunere a elefantului se înfige imediat în urechea animalului. De aceea, la elefanții din circ urechile sunt deseori rupte. Iar la elefant urechile sunt extrem de sensibile la durere.
Uneori în circ poate fi văzut un astfel de număr : tigrul sare pe spinarea elefantului. Nevoia naturală a unui tigru în acest caz - să se agațe cu gheare de spatele elefantului. Prin urmare, pentru a evita o astfel de situație pe spinarea elefantului se pune o pelerină cu țepele ascuțite, din cauza lor tigrul simte o durere.
În SUA un jurnalist a asistat la antrenamentul unui cimpanzeu - "acesta în mod repetat a fost lovit cu bastonul, loviturile s-au auzit în afara sălii, iar strigătele animalului nefericit - și mai departe.
După finitul carierii scenice soarta "starurilor" este binecunoscută. Știți oare că animalele îndrăgite de publicul deseori sunt ucise? Sacrificate pentru carne și piei sau vândute gospodăriilor de vânătoare (unde vânătorii le ucid pentru sport, distracție sau pentru carne "exotică" ), uneori foști artiști mor în laboratoare în care cu ei efectuează experimente crude. În cel mai bun caz animalele sunt vândute în circuri sărace, precum și în corturi, unde condițiile de întreținere și tratament sunt și mai rele. Cu alte cuvinte, apusul vieții lor este la fel de nefericit ca și cariera sclavagistă în circ.
Nu mergeți în circ !
Mai bine luați copiii în pădure, la natură. Povestiți-le despre cât de perfect este ecosistemul, de ce în pădure este întotdeauna curat, de ce acolo nu există vreme rea și este mereu mai cald decât în câmpie. Ascultați păsările cântând și alte sunete ale pădurii. Respirați profund aerul curat și rugați copilul să compare aerul de pădure cu cel urban. Plimbați-vă pe covorul verde frumos, bucurați-vă de flori, mușchi și alte plante minunate. Povestiți despre locuitorii pădurii ce trăiesc într-un mediu natural ...
Invitați copiii dvs. în lumea reală!