ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Adevărul despre circ

De fiecare dată cînd tigrii sar prin cercul de foc, urșii merg pe bicicletă, elefanții stau pe picioarele din față etc. spectatorii se gîndesc cît de deștepte sînt animalele și, mai ales, cu cîtă plăcere fac ele aceste trucuri. Însă dacă oamenii ar ști ce se petrece în culisele circului, atunci ei niciodată nu și-ar duce copiii la circ.

Dresorul – cel mai bun prieten al animalelor?

Adevărul este că toate trucurile nu sînt firești pentru animalele sălbatice, de aceea, de bună voie sau pentru ceva bun acestea nu vor face nimic. Singura metodă de a le face să se supună este să li se cultive frica de a fi pedepsite, precum și de a fi lipsite de mîncare, pentru ca pentru o bucățică animalul să fie gata la orice. Printre dresori este o zicală, care din motive cunoscute, nu iese din cercul lor: „Cum să faci elefantul să stea pe un picior? Să-i rupi celelalte trei”.

Urșii sînt învățați să danseze twist cu ajutorul unui par cu ținte: pentru aceasta se iau doi pari cu ținte, se apropie de pulpele ursului și se lovesc încolo-încoace, încolo-încoace.

În timpul reprezentațiilor cu elefanții, dresorul ține în mîină un băț, la capătul căruia este o floare. Spectatorii văd doar partea frumoasă a gestului: dresorul mișcă grațios din mînă și elefantul merge unde trebuie. Din nefericire pentru animale și spectatori, și din fericire pentru dresori, sub floare nu se vede un cîrlig ascuțit, care la o mișcare greșită a elefantului i se înfige în ureche. Iată de ce elefanții de la circ au urechile rupte.

Uneori, putem vedea următorul truc: tigrul sare pe spatele elefantului. Necesitatea firească a tigrului este să-și bage ghearele în spatele elefantului. De aceea, pentru a evita acest lucru, pe spatele elefantului este îmbrăcată o pelerină cu ghimpi, din cauza cărora tigrul suferă durere.

În SUA, un jurnalist a văzut întîmplător cum era dresat un cimpanzeu: „El era bătut cu bîta. Loviturile se auzeau dincolo de sala, unde avea loc antrenamentul, iar urletele bietului animal se auzeau și mai departe”.

Soarta „stelelor” după încheierea carierei este și mai crudă. Cînd moare un artist iubit de toți, noi simțim durerea pierderii. Însă știți oare că favoriții publicului deseori sînt uciși? Unii sînt sacrificați pentru carne și piele, alții sînt vînduți gospodăriilor silvice pentru vînat, uneori foștii artiști pier în laboratoare, în care asupra lor sînt efectuate teste inumane. În cel mai bun caz, animalele sînt duse în circuri mai sărace, ambulante, unde condițiile de întreținere și atitudinea sînt și mai proaste. Cu alte cuvinte, apusul vieții este la fel de trist ca și cariera unui artist de circ.

NU MERGEȚI LA CIRC!!!!

Poate e mai bine să mergeți cu copiii în pădure, la natură. Să le povestiți despre faptul cît de perfect este ecosistemul, de ce în pădure este mereu curat, acolo nu există vreme rea și e cu mult mai cald decît în cîmp. Să ascultați păsările și alte sunete ale pădurii. Să respirați adînc aerul curat și să rugați copilul să compare acest aer cu cel din oraș. Să vă plimbați pe minunatul covor și să vă bucurați de florile, mușchii și alte plante splendide. Să le povestiți despre locuitorii din pădure, ce trăiesc într-un mediu firesc…

Invitați-vă copiii în Lumea Reală!

Правда о цирке

Правда о цирке

Правда о цирке

Правда о цирке

Правда о цирке

Правда о цирке

Правда о цирке

Правда о цирке

 

Sursa: life-move.ru

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 19 aprilie 2016 11:00
Vizualizări: 3999

Citiţi de asemenea

Haideți să ne amintim programa școlară, să zicem, de literatură. Și să începem, de exemplu, cu clasicii. Ce studiem la ș...
92
La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
224
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
347
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
445