ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Adevărul despre varza murată

Apetisantă, crocantă, acrişoară … Rareori poate fi întîlnit vreun om care să poată trece indiferent pe lîngă acest deliciu tradiţional.

Iar pentru femei varza murată este cu atît mai valoroasă. Citiţi cu atenţie!

S-a dovedit că varza murată poate fi utilă nu doar ca remediu antimahmureală, dar şi în cazul slăbiciunilor, răcelilor, afecţiunilor digestive. Totodată, ea se mai utilizează în cosmetologie şi dietologie.

Proprietăţile miraculoase ale verzii murate

Acest produs simplu la prima vedere conţine aproape toate vitaminele necesare pentru sănătate: provitamina A, vitaminele C, В1, В2, В3, В6, К, U. Apropo, ultima vitamină previne ulcerul gastric şi al duodenului.

Un conţinut sporit de vitamina C ajută la fortificarea sistemului imunitar şi previne îmbătrînirea celulelor şi ţesuturilor, fapt important pentru femei. Cînd mîncaţi varză murată, celulele se alimentează cu substanţe hrănitoare, fapt ce contribuie la regenerarea lor.

Varza murată mai conţine mult iod, acid lactic, care poate învinge mai multe bacterii periculoase. De asemenea, a fost demonstrat că consumul acestui produs-minune reduce nivelul colesterolului în sînge şi chiar riscul apariţiei tumorilor.

Doriţi să scpăţi de kilogramele în plus? Vă poate ajuta moarea de varză, ce are proprietăţi minunate de reducere a greutăţii şi purificării organismului. Ea conţine acid tartronic, ce nu admite acumularea grăsimilor. Aşa că efectul pozitiv ar putea apărea destul de repede. De asemenea, moarea de varză le ajută pe viitoarele mame să lupte cu toxicoza.

Varza murată se foloseşte în cosmetologie în calitate de măşti. Astfel, împotriva acneei, varza se aplică într-un strat compact pe faţa ţinută la aburi şi se ţine jumătate de oră, acoperind cu un şerveţel.

Iar dacă doriţi să scăpaţi de pistruii de pe faţă, aplicaţi o mască din moare de varză. Înmuiaţi un şerveţel în moare şi aplicaţi-l pe faţă. După 10 minute, scoateţi şerveţelul şi clătiţi cu apă caldă.

Varza proaspătă sau murată? Care e mai bună?

Deşi produsele procesate termic sau în alt mod îşi pierd proprietăţile, aceasta nu se referă la varza murată. De aceea, ea este cu mult mai folositoare în stare murată, decît proaspătă.

În procesul murării, varza se îmbogăţeşte cu noi substanţe nutritive şi vitamine, care se păstrează încă 10 luni după preparare.

Apropo, nu este necesar să tăiaţi mărunt varza pentru murat. Cu cît mai măşcat va fi tăiată, cu atît mai bine se vor păstra microelementele şi vitaminele.

Ce contraindicaţii are varza murată

În cazul unor maladii, varza murată ar putea dăuna din cauza conţinutului sporit al acizilor organici. Astfel, ea este contraindicată în cazul afecţiunilor pancreasului şi glandei tiroide, hipertensiunii, calcurilor biliari şi a insuficieţei renale.

Dacă suferiţi de gastrită acută, ulcer gastric sau duodenal, trebuie să consumaţi acest produs cu prudenţă.

În orice caz, dacă vă este poftă foarte tare de varză murată, înainte de a o consuma, spălaţi-o bine de moare sau din start muraţi-o cu o cantitate mai mică de sare.

Aşadar, beneficiile verzii murate pentru femei este evidentă! Cu ajutorul ei noi putem să ne tratăm şi să prevenim bolile, slăbim şi ne ameliorăm starea tenului.

 

Sursa: fithacker.ru

Citiţi de asemenea

Avînd un stil de viață hiperactiv, poți avea impresia  că nu ai suficient timp pentru anumite lucruri în timpul z...
38
Este uimitor, dar, conform medicinei populare, cu ajutorul despărțiturilor interioare ale nucilor, puteți lupta împotr...
24
Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
219
Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
372