ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Aflați ce poluează cel mai rapid organismul dumneavoastră

Corpul nostru se poluează cu alimentele pe care le consumăm, în cazul în care acestea nu sunt sănătoase. Și cât de multă mâncare sănătoasă avem în zilele noastre? Multe dintre alimentele din supermarketuri nu sunt sănătoase, iar pe piață multe legume sunt tratate cu pesticide. Toate acestea poluează organismul nostru și are nevoie de curățare. Dar putem face astfel încât să îl poluăm cât mai puțin...

Nu este neapărat să deveniți un apărător al balanței stilului de viață sănătos și să ajungeți la absurd în urmarea pedantă a unor principii. După cum înțelegeți, acest lucru ar fi o manifestare a importanței și ar crea un potențial excesiv cu consecințe deranjante. Dar ar fi mai bine să respectăm principiile de bază ale unei alimentații sănătoase, altfel corpul vă va provoca multe neplăceri.

Principala sursă de gunoi pentru organism este amestecarea într-o singură masă a alimentelor care nu se combină între ele.

Ca alternativă, există un balansor foarte bun: dieta separată. Cu siguranță ați auzit de ea. Principiul constă în a nu combina în stomac alimentele care nu se combină între ele.

De exemplu, carne consumată doar cu legume verzi, dulciuri și fructe consumate separat, cu cel puțin jumătate de oră înainte de masă, nu amestecați alimentele bogate în proteine cu cele bogate în amidon, și așa mai departe. Cărțile despre dieta separată sunt ușor de găsit. Nu este neapărat să respectați cu strictețe regulile dietei separate, dar nu ar trebui să faceți abateri mari.

Dieta separată va face viața corpului dvs. mult mai ușoară, ceea ce înseamnă că veți avea o mulțime de energie liberă pentru alte activități. Și, desigur, dieta separată este singura modalitate eficientă de a scăpa de kilogramele în plus. Orice altă metodă va aduce doar o îmbunătățire temporară minoră, fără a menționa efectele secundare.

A doua sursă de gunoi - produsele din făină albă - este pur și simplu un produs al balansorului distructiv. Tot ce este valoros în cereale se află în embrion și în coajă. Făina albă de cea mai bună calitate se obține prin curățarea grâului de coajă și de embrion. Astfel, tot ce este valoros este îndepărtat, iar ceea ce rămâne este doar o parte moartă, compusă în principal din amidon. Apoi se adaugă vitamine artificiale în făină.

Această parte fără viață a cerealelor este prevăzută de natură ca material de construcție, oarecum un butoi de grăsime pentru embrion. Să mâncați produse din făină albă de cea mai bună calitate este ca și cum ați cumpăra amidon din magazin și l-ați lua cu lingura la prânz. Ficatul este blocat de o masă asemănătoare cu mazutul, amidonul se depune în organism sub formă de mucus, pereții intestinelor sunt acoperiți cu un strat. Ochiul nu vede cum se întâmplă asta, dar vede cât de atrăgătoare sunt produsele din făină albă. Pâinea cea mai sănătoasă este cea din cereale integrale, nefermentată, din făină brută. Cu cât este mai mare calitatea făinii, cu atât este mai mare dauna, iar valoarea nutritivă pentru organism este mai mică.

A treia sursă de gunoi - produsele supuse tratamentului termic și altor tratamente. În natură, doar omul își tratează hrana, nimeni altcineva. De exemplu, în sucurile pe care le cumpărați de la magazin, mai rămâne foarte puțin ceva valoros, chiar și dacă sunt 100%. Observați că aceste sucuri sunt făcute din sucuri concentrate. Dar cum se obțin concentratele?

Prin procesare, pasteurizare. Apoi li se adaugă și vitamine artificiale. Se întreabă, de ce să adăugați vitamine într-un produs care, prin definiție, ar trebui să le conțină? Pentru că după prelucrare, nu mai există vitamine acolo. Doar sucurile stoarse proaspăt sunt utile, pe care le obțineți singuri cu ajutorul unui storcător. Sucurile conțin și apă organică, vie. Apa care curge din robinet este nevie. Este doar o substanță chimică care este prost asimilată de celulele organismului.

În starea crudă, orice aliment conține substanțe organice vii și toate enzimele necesare pentru digerarea acestuia. Acesta este perfectul din natură: alimentele conțin tot ceea ce este necesar pentru a fi digerate. Cu toate acestea, există un mit că alimentele crude sunt digerate prost. Acest lucru este adevărat, dar numai pentru organismul obișnuit cu mâncarea fiartă. Dacă o persoană a mâncat predominant alimente fierte și prăjite pe tot parcursul vieții, atunci și flora intestinală a sa este adaptată la această dietă. Dacă acea persoană trece la o dietă crudă, va muri de inaniție.

Trecerea bruscă de la alimentele obișnuite la legumele și fructele crude nu va avea niciun rezultat bun. Organismul are nevoie de timp să se obișnuiască și să se adapteze. Prin urmare, trecerea trebuie făcută treptat, reducând treptat cantitatea de alimente vegetale fierte din dietă și crescând cantitatea de alimente crude. Un adept al balansorului tradițional al alimentației ar putea întreba: "Este cu adevărat necesar?" Desigur, aceasta este o chestiune de liber arbitru, la fel ca toate lucrurile din această lume. Poți continua conștient să-ți umpli corpul cu gunoi și apoi să te plângi de bolile tale.

În timpul tratamentului termic, aproape toate vitaminele sunt distruse, iar microelementele trec într-o formă anorganică, neasimilabilă. În cele din urmă, substanțele chimice anorganice nu reușesc să fie eliminate din organism și se depun sub formă de toxine. Toți enzimii sunt distruse la temperaturi de peste 47 de grade Celsius, astfel încât darul naturii este din nou distrus.

Informații mai detaliate și calificate despre "ce conține fiecare" pot fi obținute din cărți dedicate unei alimentații sănătoase. Este clar că în dieta trebuie să predomine alimentele neîntreționate. În ce măsură - este o alegere personală pentru fiecare. Până la urmă, nu trebuie să mâncăm carne crudă și cartofi cruzi. (Publicat pe econet.ru

Autor: Vadim Zeland

ABONAȚI-VĂ
Joi, 07 martie 2024 12:00
Vizualizări: 597

Citiţi de asemenea

Mediul înconjurător poluat, lipsa activităților fizice, situațiile de stres permanent, provocate de evenimentele care au...
59
Sezonul estival a început anul acesta mai devreme datorită primăverii neobișnuit de calde. Toate destinațiile de vacanță...
125
Mass-media, „canalele de divertisment”, blogurile imorale și stupide distrug oamenii spiritual, transformându-i treptat ...
92
Acesta este un loc uimitor, unde formele ciudate ale stâncilor stârnesc imaginația cercetătorilor. Cubul are o înălțime ...
73