ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Agroturism ecologic in Kerala, India




 

Nutmeg Greens este numele une pensiuni ecologice din Kochi, India.


Antreprenorul Mathew Urumbath a cumparat o proprietate in urma cu cativa ani si a transformat-o intr-o adevarata ministatiune ecologica compusa din parc botanic, ferma de animale si culturile ecologice. In parcul botanic care inconjoara ferma ecologica a plantat sute de copaci productivi si decorativi si a amenajat o pensiune agroturistica cu cinci camere. Nutmeg Greens este locul ideal pentru sarbatorile familiare, intalniri de afaceri si pentru agrement turistic. La sfarsit de saptamana, multi oraseni si multe familii vin pentru a se bucura de biodiversitatea de plante si animale.


Urumbath a amanejat cele 5 dormitoare spatioase cu toate facilitatile moderne de hidroterapie, inclusiv cu o piscina. Pensiunea are si o terasa destinata programelor muzicale si culturale. Proprietatea nu este mai mare de 10 hectare. Ferma ecologica ofera materiile prime pentru a se servi mancare de casa, naturala si traditionala in acelasi timp.

Ferma este situata in statul indian Kerala, numita si "tara lui Dumnezeu", una dintre locatiile cele mai dorite pentru turistii din intreaga lume. Regiune cu peisaje verzi si plaje linistite atrag turistii spre un loc feeric. Orasul antic Kerala a fost una dintre principalele centre comerciale ale lumii si dateaza din anul 1000 i.Hr., facand comert cu romanii si egiptenii din acea epoca. Kerala este considerata de catre turisti ca unul dintre cele 10 paradisurile din lume.


Astazi Kerala este un stat modern cu o rata de alfabetizare de 99 la suta, iar stilul de viata, ospitalitate, facilitatile de sanatate si securitate sociala o situeaza la nivelul statelor dezvoltate. Aici, intalnim biserici, moschei, sinagogi, temple si alte locuri de cult care se afla in armonie totala si in pace. Kerala este singurul stat din lume unde puteti gasi o moschee islamica localizata in interiorul templu hindus Sabari Mala.

 

Sursa: agriculturae.ro

Citiţi de asemenea

În cultura tradițională, sunetul nu a fost niciodată doar un fundal. El era un semnal, un semn, o marcă prin care omul i...
153
În gust este mai mult decât suntem obișnuiți să credem. Nu e doar despre mâncare, ci despre relații, climă, memorie și p...
147
În cultura tradițională, atingerea nu era doar un simț — ci un mod de cunoaștere. Prin piele, palmă, degete și tălpi, om...
219
În agitația zilnică, rareori mai găsim timp pentru adevărate descoperiri gastronomice. Însă momente pe care vrem să...
251