ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Alarmă ecologică! Ce se întâmplă cu cel mai mare rezervor de apă dulce de pe glob
 

Ecologistii din Rusia trag un semnal de alarma. Acestia anunta ca nivelul apei din lacul Baikal a atins minimul din ultimii 60 de ani. Cele mai mari motive de ingrijorare le au localnicii.

In ultimul an, lacul Baikal a pierdut 40 de centimetri din nivelul apei. Acesta masoara putin peste 456 de metri, cu doar noua centimetri peste pragul minim admisibil. Potrivit expertilor, apa in lac scade din cauza activitatii hidrocentralelor din zona, dar si din cauza nivelului mic de precipitatii care au cazut pe parcursul anului 2014.

„Total neasteptat pentru specialisti a fost cantitatea mica de apa care a ajuns in lacul Baikal. Aceasta este una din cauzele a scaderii nivelului apei. O alta cauza a fost faptul ca hidrocentrala din Irkutsk a folosit o cantitate de apa mai mare fata de anul trecut”, a spus o activista ecologista.
Locuitorii din zona sunt convinsi ca scaderea nivelului apei nu este deloc intamplatoare. Mai mult, ei simt pe propria piele schimbarile:

„Vara trecuta irigam gradina de aici, in aceasta toamna a disparut apa complet. Nici acum nu este apa, de aceea oamenii sunt nevoiti sa mearga la parau. Acolo apa nu este prea curata din cauza hotelurilor din zona.”

Ecologistii avertizeaza ca in cazul in care nivelul apei in Baikal va ajunge sub pragul minim admisibil de 456 de metri, se vor produce daune ireversibile pentru ecosistemul lacului.
Baikalul reprezinta cea mai mare rezerva de apa dulce din lume si este cel mai adanc lac de pe glob.

 

Sursa: ecomagazin.ro

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 25 februarie 2015 9:14
Vizualizări: 2223

Citiţi de asemenea

Unguentul "Steluța" este unul dintre cele mai cunoscute unguente. A devenit vestit datorită eficacității sale în trata...
513
1. Shosha. Hibridul se autopolenizează. Începe să dea roadă în a 40-a zi. Coaja este subțire, cu spine și pubescență. Ca...
501
"Vă prezint mărul fericit (stînga) și mărul trist (dreapta). Acestea sînt două jumătăți ale unui măr. Pe 20 mai le-am pu...
527
O companie rusească care prestează servicii de telecomunicații, servicii digitale și media în Rusia, Armenia și Belarus ...
247