ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Alba ca Zăpada din Toliatti
 

În Togliatti ea este una asemenea. O doamnă simpatică, care pe tot parcursul anului, chiar si in cele mai grele înghețurile și viscol, se plimbă pe străzi în haine ușoare de vară. Totodată, nu se îmbolnăvește și are un aspect înfloritor. La început s-ar putea crede că este o fată de 20-25 de ani, deși eroina noastră este mult mai în vârstă, are o fată adultă. Trecătorii îmbrăcați în vestoane de iarnă se opresc surprinzător, urmărind cu priviri o doamnă fragilă cu mersul zburător pe străzile acoperite de zăpadă.

Mulți se apropie, întrebând ce s-a întâmplat ? Oferă îmbrăcăminte sau un loc în mașină. Ea răspunde cu un zâmbet că totul este în regulă, pur și simplu ea are o astfel de sănătate. Celor care doresc să știe cum ea a reușit acest lucru și să facă cunoștință ea nu poate scăpa de mulți ce sunt. Este posibil că o astfel de femeie din Togliatti este una singură în întreaga Rusia sau chiar în întreaga lume. Faceți cunoștință cu Galina Kutereva, asistenta educatoarei de la grădinița nr. 67 cu un nume simbolic "Bucurie". Ea povestește despre sine fără tragere de inimă, jenându-se, considerând că este mai bine să vorbească despre psihoterapeut din Togliatti Vasile Makarov, datorită căruia viața ei s-a schimbat cu 180 de grade. Dar despre toate pe rând.

- De fapt, m-am născut în Donbas, lângă Marea de Azov. Eu sunt de la sud și-mi place căldura, - spune Galina . - În Togliatti am ajuns în 1982 după repartizarea tinerilor specialiști ai colegiului mecanic chimic. Inițial am lucrat la "Fosfor", dar nu pentru mult timp. Din 1986, când am trimis fiica la grădiniță, lucrez ca asistent al educatoarei.

- Faptul că ieșiți fără îmbrăcăminte de iarnă înseamnă că astfel vă căliți?

- Nu, deși eu practic proceduri de călire a organismului - iau un duș de contrast. Pe stradă merg fără haine de iarnă pentru că nu mi-e frig. Iarna nu mi-e frig, vara nu mi-e cald, atunci când toți obosesc, continuu să lucrez , nu am nevoie de pauze pentru fumat - am un astfel de organism.

- Ce simțiți în frig?

- Furnicături ușoare, parcă este o zi de vară fierbinte și suflă briza proaspătă. Cu cât mai puternice sunt furtuna și gerul, cu atât este mai bine.

- Care este cea mai scăzută temperatură pe care o puteți suporta?

- Nu știu, dar toată iarna trecută, am umblat în haine de vară și m-am simțit bine.

- Și dacă plou?

- În cazul de ploaie, eu nu mă ascund - mă simt bine. Unii acordă o atenție la faptul că eu merg în sandale prin bălți și zăpadă. Și cred că îngheț la picioare. Nu, zăpada se topește pe picioarele mele. Am îmbunătățit auzul, mirosul și vederea - mi-am scos ochelarii. Memoria s-a îmbunătățit.

- Sunteți o femeie impresionantă, însă aveți părul cărunt. Nu doriți să-l vopsiți?

- Nu, în acest caz este deosebit de evident câți ani am. Anterior, am avut mai mult par cărunt, acum am mai puțin. Machiaj eu nu-l folosesc. Pe față și păr mă spăl doar cu apă. În aspectul meu exterior nu este nimic artificial, acesta este complet natural.

- Cum ați realizat toate acestea ?

- La fel ca și la mulți oameni, la o vârstă nu prea adultă am căpătat niște maladii foarte grave. Tratamentul la medici nu s-a rezultat cu succes: ajutorul a fost temporar, maladiile nu au dispărut, ci de-a lungul anilor au devenit mai acute. Am început să caut alte modalități de recuperare. Am practicat auto-tratament, inclusiv cu lut, dar toate aceste metode nu au avut un efect durabil. În 1989 am aflat despre dr. Makarov – atunci el a avut sesiuni la un cinematograf  "Albatros" . Am frecventat aceste sesiuni și atunci au trecut multe boli, precum și teama și dependența.

Am simțit o îmbunătățire și m-am întors la stilul de viață din trecut, dar cu trecerea timpului au apărut noi maladii și noi probleme. În 2005 maladiile m-au copleșit  din nou că mi-am amintit de dr. Makarov, am început să-l caut și l-am găsit. Din acel moment m-am decis ferm să schimb stilul meu de viață, atitudinea față de tot ce mă înconjoară. M-am recuperat pe deplin, și nu numai - organismul meu a întinerit. Pentru a ajunge la acest punct, am devenit un alt om.

- Care este sensul tratamentul ? Ce ați schimbat?

- Întregul sistem de tratament se bazează pe bunătate. Atunci când omul este bun și prietenos și într-o stare de dispoziție bună – el e sănătos. Când este sănătate – este și longevitate. Omul trebuie să iubească lumea și să trăiască în armonie cu sine. Eu am îndrăgit viața și vreau să trăiesc. Eu știu pentru ce să trăiesc – ca să fiu bună și binevoitoare și în fiecare zi să fac bine. Sufletul și trupul meu au devenit mai curați și mai luminoși.

- A merge pe stradă dezbrăcată de asemenea face parte din practici?

- Da. Faptul este că omul la frig reține respirația. Atunci sângele se apropie de organele bolnave, iar organismul începe să se recupereze. Vasele devin pure, elastice, sângele începe să circule liber și ușor. Respirația se reține de mai multe ori pe zi. De asemenea, merg în genunchi 400 de pași pe zi, pentru că sub genunchi se află puncte de longevitate și omul poate scapă de multe maladii: se recuperează coloana vertebrală, articulațiile , intestinele și așa mai departe. Oricine poate trăi o sută de ani. Pentru aceasta este necesar de a purifica sufletul, a fi amabil și prietenos. Ceea ce vei dori cuiva – aceea va fi și pentru tine.

- Întreaga teorie ...

- Da, în primul rând, tratează cuvântul. "Cuvântul poate ucide, salva, antrena oștenii după sine ... " Ne tratăm cu cuvântul și gândul, pentru că gândul este material. De aceea avem nevoie să învățăm să vorbim și să gândim corect, să avem grijă ce spunem. Cuvintele și gândurile au putere. Nu auzim gândul, însă sufletul nostru îl percepe, și atunci când la un om alții se gândesc cu dragoste – acest lucru îl susține.

- De asemenea, ați început să vă alimentați în mod diferit?

- Da, consum alimente separate, o dată pe săptămână fac post ca organismul să se odihnească. În această zi beau apă.

- Faptul că v-ați însănătoșit și ați întinerit nu este o limită? Puteți ajunge la rezultate mai performante?

- Da, desigur. Uneori îmi spun, daca te-ai recuperat, de ce ar trebui să te ocupi cu acest sistem mai departe? Faptul este că vreau să fiu sănătoasă și fericită și vreau să ajut alți oameni în acest sens.

- Pentru ce ?

- Pentru ca copiii mei, nepoții, strănepoții și stră-strănepoții să trăiască fericit până la adânci bătrâneți și ca ei peste tot să întâlnească doar oamenii buni și prietenoși. Toți oamenii ar trebui să iubească unul pe altul. Vreau ca iubirea și recunoștința să fie inerente fiecăruia – anume acest lucru oferă sănătate și succes.

- Cum familia se referă la exercițiile dvs. de sănătate?

- Soțul meu mă susține, înțelege și practică acest sistem. El a avut probleme legate de oncologie, dar datorită acestei practici, ele au trecut - tumora a dispărut. După 10 zile, atunci când el a venit la medic oncolog, doctorul a spus: "Dacă nu aș fi văzut acest lucru personal, nu ași crede". Fiica mea este un psihiatru. Având studiile medicale, îi este dificil de a accepta pe deplin ca totul din ceea ce fac este benefic. În același timp, văzând rezultatul - sănătatea mea, ea de asemenea în mare parte mă sprijină.

- De ce omul se îmbolnăvește? Pentru că este rău?

- Din invidie, gelozie, răutate, iritabilitate . Probleme și maladii se trag din opiniile greșite asupra vieții. Noi nu tratăm corect circumstanțele vieții. Acum, oamenii sunt atât de pasionați de supraviețuire, că au uitat că nu este necesar de a supraviețui, ci a trăi.

- Care sunt planurile dvs. pe viitor ?

- Am o mulțime. Am de gând să trăiesc mai mult de o sută de ani - fără maladii, fericită. Eu cred în asta.

Anterior am fost slabă - și de sănătate și de spirit. Aveam opinii greșite despre viață. Acum ajut oamenii să trateze viața în mod corespunzător.
 

Снегурочка из Тольятти

Снегурочка из Тольятти

Снегурочка из Тольятти

Снегурочка из Тольятти

Снегурочка из Тольятти

Sâmbătă, 21 decembrie 2013
Vizualizări: 4369

Citiţi de asemenea

Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
96
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
413
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
548
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
399