ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Americanii vor învăţa maniere verzi de la Google




Potrivit pronosticurilor, pînă în 2020, aproximativ 20% din emisiile de dioxid de carbon în atmosferă vor fi produse de Internet. Nu este de mirare că mulți oameni consideră, corporațiile globale cum ar fi Google, drept rădăcinile răului. Oare este adevărat?

 

Încă de la începuturi, Google susține cu sîrguință imaginea companiei verzi. În mod constant se caută soluții și produse inovative pentru a face compania și utilizatorii ei mai responsabili faţă de mediu. De exemplu, pentru întreţinerea serverilor sunt instalate sisteme energetic eficiente dezvoltate în cadrul companiei, societatea ar trebui să le cunoască.

Recent, în sediul principal Google, au fost angajaţi cei mai străluciţi ingineri talentați: ingineri, tehnologi, experți în energie și alți specialiști. Drept rezultat al muncii lor, a devenit un proiect ambițios Clean Energy 2030, care propune un plan de acțiune pentru o înlocuire completă a combustibililor fosili, cu surse alternative de energie pînă în 2030.

O parte semnificativă a gazelor cu efect de seră care cauzează încălzirea globală, sunt produse în urma exploatării centralelor electrice pe cărbuni și a transportului. Prin urmare, în scop de a reduce încălzirea globală, trebuie rapid și radical să reducem emisiile de gaze cu efect de seră.

Proiect Clean Energy 2030 cuprinde două programe complementare.

Programul Renewable Energy Cheaper Than Coal (REcC), se bazează pe teza că energia generată de surse alternative poate fi mai ieftină decît cea produsă din cărbune. Energia alternativă este curată, iar sursele ei sunt regenerabile și inepuizabile. Dar, astăzi prețul ei este mult mai mare decît costul combustibililor fosili. Programul REcC va crea tehnologii care vor reduce costul energiei alternative, iar încetarea utilizării combustibililor pe cărbune este programată pentru 2030.

 

 

 

Conform datelor calculate, în 2030 energia solară va deveni mai ieftină de la 6 la 2 dolari pentru 1 watt, energia eoliană - de la 3 la 2, energia geotermală – de şa 5 la 3,5 dolari pentru 1 watt.

Cele mai mari bucăți din ”plăcinta energetică”, vor fi repartizate printre tehnologiile care economisesc energia, energia eoliană, solară și sursele geotermale.

Al doilea program, inseparabil de REcC, este numit RechargeIT. Acest program dezvăluie probleme privind dezvoltarea şi comercializarea transporturilor hibride, bazate pe surse de energie alternative. Conform acestui program, pînă în anul 2030 consumul de benzină ar trebui să fie redus cu 44%.

În prezent Google a investit deja 50 milioane de dolari în proiectul Clean Energy 2030.

În 2007, pentru o demonstrare vizuală a atractivității surselor de energie alternativă, în sediul principal Google a fost construită cea mai mare centrală electrică solară de 1,6 MW.

 

Google научит американцев зеленым манерам 

 

Este imposibil să nu ne amintim de o acțiune interesantă, care a avut loc în luna iunie. Google a cumpărat drepturile pentru o pre-premieră a filmului ştiinţific popular Home, dedicat catastrofei ecologice iminente. Filmul a fost postat ca video pe Youtube și este disponibil în HD în mai multe limbi, inclusiv în rusă. Timp de trei zile versiunea rusă a filmului Home a fost vizionată de mai mult de 56.000 oameni.

 

Google научит американцев зеленым манерам 

 

 

Sursa: lookatme.ru

 

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 02 septembrie 2012 16:56
Vizualizări: 1704

Citiţi de asemenea

Stafida este unul dintre cele mai vechi produse dulci, care permite conservarea și stocarea recoltei de struguri pentru ...
0
Am pierdut multe lucruri. În catalogul pierderilor - cele mai neașteptate lucruri. Undeva au dispărut bunicile.Bunicul n...
70
Pe teritoriul planetei noastre au trăit numeroase civilizații și popoare antice, care au lăsat în urmă o mulțime de arte...
65
De aici a pornit legenda despre "reconstrucția sa recentă"....
155