ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Animale demne de «Oscar»
Dacă animalele ar putea câştiga premiul "Oscar", aceste staruri ar fi primit o statuetă.

Staruri de cinema defilează pe covorul roşu pentru a câştiga (sau a pierde) premiul Academiei de Film, SUA. Dar de ce numai oamenii pot fi candidaţii? Noi am echivalat categoriile premiului "Oscar" cu cele mai mari realizări ale animalelor pufoase, insectelor târâtoare şi altor organisme care trăiesc pe planeta noastră. Cine va primi premiul pentru cel mai bun costum? Ce putem spune despre cel mai bun machiaj? Citiţi mai departe pentru a afla alte detalii despre animalele staruri câştigătoare.

 

Cele mai bune efecte vizuale

Acest premiu va fi acordat animalului, care a devenit cel mai spectaculos datorită bioluminescenţei sau altor caracteristici extraordinare.

Nominalizaţii: calmarul strălucitor Taningia danae; peştele sclipitor cu colţii mari, similari dinţilor, dragonul negru din familia Idiacanthidae şi caracatiţa transparentă Japetella.

 

 

 

Câştigătorul este ... Japetella. Această caracatiţă care trăieşte în mare adâncime are o proprietate uimitoare de a face corpul fie transparent, fie opac. În condiţii normale, corpul caracatiţei Japetella poate fi văzut din interior, probabil, pentru a nu observa silueta întunecată pe suprafaţa oceanului. Dar la lumină, ea devine instantaneu pigmentată, pentru a nu orbi cu corpul oglinditor prădătorii potenţiali şi, astfel, a evita atenţia lor. Bine jucat, Japetella! Te rugăm ca discursul de mulţumire să nu depăşească 45 de secunde.

 

Cea mai bună melodie

Acest premiu tehnic va fi acordat animalul, care într-adevăr ne-a surprins cu caracteristicile sale fonice.

Nominalizaţii: gândăcel cu „penis cântător” numit astfel pentru organele genitale neobişnuit de sunătoare, crustacee decapod din California şi broasca muzicală pentru melodiile de dragoste frumoase.

 

Animale demne de  

 

Câştigătorul este ... gândăcelul. Această insectă mică este cea mai gălăgioasă creatură pe Pământ, raportată la dimensiunea corpului, care atinge aceste rezultate printr-un mod foarte ciudat. Gândacul mascul freacă organele genitale de protuberanţe pe corp, producând în rezultat cântece de dragoste, care după sunetul puternic sunt adecvate cu o orchestră ascultată în primele rânduri din sală. Această caracteristică este cu adevărat demnă de un premiu.

 

Cel mai bun aranjament muzical

Acest premiu va fi acordat animalului cu cel mai remarcabil strigăt.

Nominalizaţii: piranha care latră pentru o abordare originala a comunicării, delfinul pentru a vorbi în somn într-o limbă străină, şi leul pentru un urlet ascuţit, fără efort.

 

Animale demne de  

 

Câştigătorul este ... delfinul. Aceste mamifere marine imită activ sunete ale altor specii. Recent, un grup de delfini, capturat în Franţa, a fost surprins vorbind în somn în limba balenelor, pe care animalele au putut auzi doar în înregistrare în cadrul unui aquaparc. Probabil că, ei se obişnuiesc cu rolul după metoda de Stanislavsky.

 

Cea mai bună muzică

Acest premiu va fi acordat animalului cu strigătul cel mai melodios.

Nominalizaţii: Tarsier din Philippine (Tarsius syrichta sau Carlito syrichta). Suntem siguri că strigătul lui cu ultrasunete este plăcut pentru urechea reprezentaţilor de aceiaşi specie ), broasca muzicală şi balena cu cocoaşă.

 

Animale demne de  

 

Câştigătorul este ... balena cu cocoaşă. A fost o decizie dificilă, dar premiul se acordă anume pentru muzicalitatea minunată a balenelor cu cocoaşă. Balenele sunt extrem de diferite, şi diverse populaţii cântând cântecele felurite. În plus, ele urmează deseori reguli de gramatică pentru a transmite informaţii.

 

Cel mai bun machiaj

Acest premiu va fi acordat creaturii, capabile să-şi schimbe aspectul exterior în cel mai bun mod pentru a se contopi cu mediul înconjurător.

Nominalizaţii: Perca americană sau Micropterus salmoides pentru capacitatea de a imita caracatiţa, simulatoare de peşte, melc terestru Napaeus barquini folosind licheni pentru camuflare şi caracatiţa imitând culoarea, textura suprafeţei înconjurătoare.

 

Animale demne de  

 

Câştigătorul este ... Perca americană . Ne-a plăcut imaginea cu multiple faţete a imitatorului simulator. Şi a cui inimă nu se va topi la vederea unui peşte mic curajos care încearcă să iese din ascunzătoarea lui, fără teama animalelor de pradă?

 

Cel mai bun design al costumului

Acest premiu va fi acordat animalului celui mai viu colorat.

Nominalizaţii: broasca otrăvitoare Dendrobates cu culori luminoase perfecte pentru a avertiza prădătorii de toxicitatea sa; cocoşul, pentru motive evidente şi pline de optimism şi creveta arlechin, evidenţiată pentru culori de clovn şi decoraţiuni suplimentare.

 

Animale demne de  

 

Câştigătorul este ... creveta arlechin. Aceste animale de pradă drăguţe sunt populare printre amatorii peştilor de acvariu, însă dieta lor creaturi face întreţinerea în captivitate destul de complexă: crevete de această specie se alimentează doar cu stele de mare. Şi le mănâncă vii. Uneori, timp de săptămâni. Deci, să trecem la următoarea categorie, sunteţi de acord?

 

Cel mai bun actor / actriţă în rol secundar

Acest premiu va fi acordat pentru cel mai bizar comportament în grup de animale.

Nominalizaţii: guppy, luptele femeilor pentru bărbaţi; sperma gândacului din specia Dytiscus (da, ştim că, din punct de vedere tehnic, nu este un animal!) pentru capacitatea stranie de a se uni în căutarea organelor de reproducere feminine şi şarpele clopoţel cu dungi pentru un comportament plin de iubire anterior necunoscut.

 

Animale demne de  

 

Câştigătorul este ... şarpele-amant. Şerpi cu clopoţei par a fi creaturi nesociabili, dar cercetările recente indică că acestea sunt de fapt mult mai sociali, decât era de aşteptat, şi menţin relaţii cu rudele. Cu adevărat, o reuniune a familiei de şerpi cu clopoţei, nu-i aşa?

 

Cel mai bun actor

În această categorie sunt prezentate cele mai bune jocuri de împerechere ale masculilor.

Nominalizaţii: faimosul cocoş pentru pene multicolore ţipătoare; frumoasa dropia (Otis tarda) pentru curse „matrimoniale” nebune: pe ochi cade un evantai de pene albe, din care cauză aceste păsări aleargă orbeşte în jur; şi o specie rară de colibri, spatuletail, care încovoaie coada lunga în inele pentru a impresiona sexul frumos.

 

Animale demne de  

 

Câştigătorul este ... frumoasa dropia. Decizie dificilă, pentru că Academia de Film, de obicei, nu premiază actorii comedianţi, însă masculul dropiei merită cu adevărat această victorie. În plus, penele pe piept sunt la moda în acest an.

 

Cea mai buna actriţă

Deşi în sălbăticie femeile sunt, în general, nu la fel de strălucitoare, ca şi masculii, acest premiul va fi acordat femelei animalului cu cele mai bune jocuri de împerechere.

Nominalizaţii: fluturi de sex feminin, care la temperaturi scăzute singure se angajează în căutarea masculilor pentru reproducere; femela păsării Phalaropus tricolor din specia Steganopus care de obicei schimbă rolul în sex şi participă la ceremonii „nupţiale pentru a seduce băieţii” şi femela bonobo pentru care sexul este un eveniment de grup.

 

Animale demne de  

 

Câştigătorul este ... pasărea Phalarope. Femelele acestei specii de păsări marine apar prime pe teritoriile de împerechere şi răsfiră penele pentru a atrage un partener. După ce reuşesc, femelele apăra viguros alesul şi teritoriul din jurul cuibului, unde masculul are grijă de puii.

 

Cea mai bună fotografie

Cel mai prestigios premiu va fi acordat creaturii care a cauzat cea mai mare senzaţie de an.

Nominalizaţi: furnicile zombie care îşi aduc aportul în mania-zombie atunci când atacă ciupercile de control ale creierului; diplopode sau milipede strălucitoare care produc cianura pentru a descuraja prădătorii; rechinul ciclop – un făt deformat, al cărui exterior este la fel de absurd şi comic.

 

Animale demne de  

 

Câştigătorul este ... rechinul ciclop. Diplopode şi furnicile, desigur, de asemenea, s-au evidenţiat, dar acest făt ciudat, unul de felul lui sau cel puţin foarte rar. Având în vedere că această creatură a avut şanse foarte mici de a supravieţui în afara uterului mamei, tot ce putem face, este să oferim o statuetă postum şi, desigur, o notă comemorativă corespunzătoare din analele Academiei de Film.

 

 

Sursa: facepla.net

 

Sâmbătă, 17 martie 2012
Vizualizări: 3700

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
130
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
110
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
218
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
83