ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Animalele din cel mai pitoresc loc de pe planetă sunt pe cale de dispariţie
 

 

Timp de mulţi ani Delta Okavango este considerată unul din cele mai pitoreşti locuri de pe continentul african. Dar în ultima vreme, avînd în vedere degradarea mediului înconjurător, este evident că Delta se află într-o stare proastă şi are nevoie de ajutor.

La ziua de azi, Delta Okavango este cea mai mare deltă interioară din lume. Cît priveşte locaţia sa, ea este situată în Africa de Sud, în deşertul Kalahari. Anume acest loc a devenit un refugiu pentru multe specii de animale. Parţial Delta face parte din Rezervaţia Moremi.

Datorită diversităţii faunei sălbatice unice, Okavango întotdeauna a atras atît biologii, cît şi turiştii obişnuiţi. Rezultatele cercetărilor ecologiştilor au arătat că în ultimii ani, numărul mai multor specii care trăiesc în Deltă a scăzut brusc. Trebuie de remarcat că această cifră nu se măsoară în zeci sau chiar sute, ci în mii de specii.

Şi într-adevăr, studiile recente ale părţii de nord a Deltei au arătat că populaţiile unor specii de mamifere, pentru care aceste locuri sunt habitate, au scăzut în medie cu 60%. De exemplu, numărul de antilope gnu a scăzut la aproximativ 2000 de specii. În 1999, numărul acestor animale a fost mai mult de 23 de mii de specii.

Trebuie de remarcat că aceste date au provocat deja confuzie în comunitatea ştiinţifică, pentru că mulţi oameni de ştiinţă au pus la îndoială autenticitatea lor. Faptul este că astfel de ştiri alarmante pot deveni PR pentru a atrage atenţia internaţională. Dar, pe de altă parte, ecologiştii au început să bate alarma, deoarece în cazul în care nu se va face nimic, atunci foarte curînd, Delta va deveni o localitate de deşert.

În plus, un rol important în deteriorarea situaţiei joacă braconajul. În afară de acesta, astfel de factori cum ar fi seceta, incendiile şi gardurile doar accentuează efectul.

 

 

Sursa: sbio.info

 

Duminică, 26 februarie 2012
Vizualizări: 2501

Citiţi de asemenea

La începutul iernii, un voluntar din Anapa a găsit în pădure șase cățeluși abandonați. Lîngă ei era o pisică, care înc...
112
Găsirea unui job în condiții de pandemie nu este o misiune ușoară. Criza care a debutat în 2020 a afectat în egală măsur...
45
    Un an fără pantaloni: anul de minuni și experiențe noi!   Un an în urmă am aruncat ultimii...
8699
Principala caracteristică a pădurii, au aflat cercetatorii, au fost copacii vechi din specia Eospermatopteris și Archaeo...
136