ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

ANRE da unda verde Lukoil pentru constructia unui parc fotovoltaic in Romania
 

Compania Lukoil Energy&Gas Romania, din grupul petrolier rus Lukoil, intra pe piata productiei de electricitate din surse fotovoltaice, dupa ce a primit autorizatia de constructie a unei unitati de la Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), potrivit Mediafax.

Comitetul de reglementare din ANRE a acordat, luni, companiei Lukoil Energy&Gas Romania, autorizatia de constructie a unui parc fotovoltaic la rafinaria Petrotel-Lukoil din Ploiesti.

Reprezentantii companiei declarau, in luna octombrie, ca iau in calcul constructia unor parcuri fotovoltaice pe cateva terenuri langa rafinaria din Ploiesti.

La acea data, reprezentantii Lukoil avansau posibilitatea ca parcurile fotovoltaice ar putea avea o capacitate instalata de pana in 12 MW.

In Romania, Lukoil a devenit un important jucator in sectorul energiei eoline. Alaturi de compania italiana ERG Renew a infiintat consortiul LUKERG Renew.
In aceasta vara, consortiul  a preluat de la Vestas un parc eolian din zona Galaţi, cu o capacitate totală de 70 MW, pentru 109,2 milioane euro. De asemena, in 2012 a cumparat de la compania italiana Inergia un proiect de 84 MW in judetul Tulcea, compus din 3 grupuri de turbine eoliene situate în localitatile Dorobantu, Topolog si Casimcea.

Lukerg estimeaza ca va investi aproximativ 135 milioane euro in acest proiect.

Vineri, 10 ianuarie 2014
Vizualizări: 1908

Citiţi de asemenea

Unii consilieri ai Consiliului Municipal deseori lansează declarații critice, fără a avea cea mai vagă idee despre subie...
48
După ce ieri a fost stopată activitatea uzinei de sortare a deșeurilor municipale a companiei ABS SRL, astăzi consilieri...
33
ABS Recycling Moldova este unicul proiect de sortare a deșeurilor din țara noastră. Acesta, însă, își va sista activitat...
101
«Noua paradigmă științifică: modele posibile ale viitorului Rusiei și a lumii globale» - așa se numește studiul efectuat...
118