Antidepresanții din sol: Cum agricultura ne face fericiți
Știați să în sol există un antidepresant natural? E adevărat. Acum microbii Mycrobacterium Vaccae sunt studiați minuțios de savanți. Deja a fost stabilit că acești microbi acționează asupra neuronilor similar substanțelor ce tratează depresia.
Studiile au arătat că lipsa contactului fizic cu planta ar putea avea legătură cu majorarea cazurilor de depresie în următorii 50 de ani. Nu este secret că foarte mulți oameni nu au astăzi contact cu solul în viața cotidiană. În baza unor descoperiri curioase, unii savanți consideră că tendința noastră către curățenie și igienă și lipsa „murdăriei” are neajunsuri. Tot mai mult de convingem de faptul că miliarde de bacterii influențează asupra corpului nostru, a minții și chiar asupra emoțiilor.
Mycobacterium vaccae se află în sol și poate stimula producerea serotoninei, ce ne face mai fericiți și ne relaxează. De regulă, deficitul de serotonină este legat de depresie, îngrijorare și probleme bipolare. Bacteriile ce se produc în sol, nu au un impact negativ asupra omului.
Majoritatea grădinarilor vă vor spune că peisajul lor este un „loc fericit”, iar actul fizic al grădinăritului este un reducător de stres și o metodă de a ridica dispoziția.
Prezența bacteriilor antidepresante în sol nu este o surpriză pentru mulți dintre cei care se ocupă de grădinărit.
Grădinarii inspiră bacteriile sau ele ajung în sînge prin piele și răni. Efectele naturale ale bacteriilor antidepresante din sol se pot menține pe parcursul a trei săptămîni.
Sursa: rodovid.me