ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Anul Nou «de lup»Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

În Moldova, în raionul Criuleni satul Zhevren 30 noiembrie primul loc Festivalul de lup. El a fost organizatorul şi creierul din spatele a devenit Tudor Colac. Etnolog, folclorist susţine că, în satele Moldovei practică încă ritualuri de vindecare a copiilor, oferindu-le puterea de a lup.

"Ideea a apărut un lup de vacanţă în cursul de a studia istoria strămoşilor noştri - dacilor, care locuiau peste două mii de ani în urmă - a spus Tudor Colac. Wolf atribuită cea mai buna calitate - inteligenta ascutita, puterea şi mândria. Cultivat bărbaţi s-au asociat cu lupii. Şi tinerii care urmează să fie numit un vânător demn de acest nume, a fost necesar să treacă prin ritualul de iniţiere.

Credinţa în ritualul magic a trecut prin secole, spune antropologul. Holiday cade pe la sfârşitul toamnei, în jur de 30 noiembrie şi a fost considerat punctul de pornire al noului an. Acest lucru a fost înainte de răspândirea creştinismului. Se credea că în această perioadă băiat sufletul magic devine un puternic şi mândru, ca un lup. Printre atributele unui ritual magic a fost un steag ilustrând capul de lup şi corp balaurul. Ulterior, cu banner-ul de strămoşii noştri a vorbit la protecţia istorice exploataţiilor lor de invadatori, spune Tudor Colac. După cucerirea de teren dacilor romanii au adoptat simbolul de lup, Balcanii de multe triburi, de exemplu, traci şi geţi.

Timpul a trecut, şi Sfântul Andrei, fratele Sfântului Petru, a fost fondator al creştinismului în văile Dunării. Anul Nou de vacanţă pe tradiţiile dacilor a fuzionat cu celebrarea creştină a noului an. Un lup patronajul stânga: 35 zile din 365 legate de mitologia populară a simbolului lup. Aceasta este o noua zi a victoriei asupra "forţelor de vechi, moartea şi învierea, căldură şi frig, lumina si intuneric, zile de solstitiului şi echinocţiilor.

Există o mulţime de legende şi zicători asociate cu imagini de un lup. Este cunoscut faptul că acest animal nu este alimentat la formare, precum şi, prin urmare, spune: "Ca lupul nu hranei pentru animale - el se uită la pădure". Conform legendei antice, atunci când Dumnezeu a creat lumea, diavolul, de asemenea, a încercat să facă ceva - şi a luat un lup. El a ordonat mânca diavolul lupul Dumnezeu. H Wolf nu numai că nu pentru a se conforma cu comanda, dar cele mai multe bovine au scăzut în mlaştină. Din aceasta a continuat spunând că "diavolul în mlaştină au fost găsite. proverbe Total şi superstiţiile asociate cu lupul, în cultura română, mai mult de o sută.

Un lup
Un lup, conform legendei, Romulus şi Remus alăptat - fondatorii de la Roma. O copie a monumentului la intrarea în Muzeul de Istorie Chişinău, timp de doi ani cu privire la restaurare. Piedestal gol ...

Programul festivalului, care a avut loc în satul Zhevren inclus dansuri, cântece şi ritualuri care au fost utilizate în numeroase legende populare. Un episod al programului simbolizate de transformare a omului într-un lup şi spate, care este reflectată în cultura etnică a ţării noastre. Numele de "Trikolich" purtat de mulţi rezidenţi din Moldova, provine de la cuvântul "vârcolac". Cu lupii legate de transportatorii nume precum Lupu, Lupushor, amplificator, lupa, Alupuluy şi altele.

Conform legendei, Apostolul Petru şi Andrei, fratele lui inainte sa întâlnit cu Hristos au fost păstori. Atunci când fraţii mers pe pământ pentru a răspândi ideile creştinismului, câinele care a păzit oile cu ei, s-au transformat în lupi şi devorat de oi. Ritualul de a transforma înapoi la lupi este asociat cu ritualul "de a încuraja". Pentru vârcolaci copt pâine, care frotiu miere şi se lasă într-un loc vizibil sub copac. Vizitatori de vacanţă şi familia ta are nevoie pentru a distribui brânză de oaie, urdu macră din zer, tratare cu cvas din orz. Ritualul se desfăşoară de la începutul Advent, care simbolizează curăţarea şi renaşterea unui creştin.

"Au existat cazuri de copii-lup hrana omului - reaminteşte Tudor Colac. - Există oameni pecura ychay un copil bolnav, asociat cu mitul lup. Baby "vândut" prin fereastra pentru a redenumi o rudă sau un prieten, şi apoi de lup, ca în cazul în care solicită ajutor din cauza acestui animal. Ştiu că pentru o astfel de ceremonie, în zona satului Boshkana Criuleni. Copilul de recuperat!

lup

Sărbătoarea de lup în Zhevren a devenit posibil cu participarea unui pandur remarcabila echipa etnografic, condus de Boris Soltan. Peste tandem umeri Colac şi pandur - organizarea şi desfăşurarea multe sarbatori legate de istoria regiunii şi ritualuri de vânătoare din Moldova!


Marina Timotin
http://baza.md/index.php?newsid=357

Marţi, 27 ianuarie 2009
Vizualizări: 7403

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
44
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
83
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
190
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
73