ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Apa este unul dintre cele mai limitate resurse

În prezent, peste 660 de milioane de oameni nu au acces la apă potabilă. De aceea, trebuie să folosim foarte rațional apa. Astăzi, vom vorbi despre colectarea apei de ploaie pentru a o folosi în scopuri casnice.

Una dintre posibilități, este folosirea apei de ploaie de cei care au casă cu grădină sau terasă. Este vorba despre o instalație cu rezervor subteran, cu filtru, ce garantează apă curată.

Printre modelele accesibile pentru acest sistem, este și rezervorul pentru apă Atlantis din Australia, care, precum puteți vedea, permite adaptarea instalației la necesități cu ajutorul unui sistem de module.

Funcționarea acestui colector este simplă ca apa care curge deasupra, este colectate în blocul de filtre, ce permite păstrarea ei într-un container sigur, ce nu este spus acțiunii substanțelor chimice sau a altor poluanți.

Acest sistem se recomandă pentru utilizarea apei de ploaie la irigarea grădinilor, pentru funcționarea mașinilor de spălat, sau la veceu. Precum vedeți, apa ce poate fi utilizată repetat, va trece nu doar pe la suprafața solului, dar și prin rezervor, prin intrarea în instalația filtrată.

Fiind un sistem din module, adaptat la toate tipurile de consum, este probabil că vor apărea întrebări privind dimensiunile rezervorului. Acestea vor depinde în special de cantitate de apă ce doriți să o colectați. Pentru a simplifica stabilirea dimensiunilor, puteți utiliza un calculator care va stabili mărimea corespunzătoare fiecărui utilizator.

Сбор дождевой воды и повторное использование

Сбор дождевой воды и повторное использование

Сбор дождевой воды и повторное использование

 

Источник: rodovid.me

Luni, 02 octombrie 2017
Vizualizări: 2863

Citiţi de asemenea

Nu aruncați cojile albe de usturoi cînd îl curățați. Și strângeți-le și păstrați-le. Acesta este un instrument valoros...
130
De pe harta planetei noastre aproape au dispărut ultimele pete albe, iar cele mai misterioase locuri s-au transformat în...
101
Organizația non-guvernamentală EcoVisio lansează prima platformă multivendor din Republica Moldova, iarmareco.md, pentru...
98
Mamei mele, după vîrsta de 50 de ani, a început uneori să-i amurțească degetele de la picioare și de la mîini. O prieten...
255