ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ape minerale în MoldovaAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

/ Articles/7may07_min/min.jpg

Recent, magazine, un număr mare de ape minerale variate. Cum să nu facă o greşeală şi să aleagă cel mai bun? Acest lucru ne va ajuta independente MP Valentine Kushnir, care va analiza piaţa de apă minerală în Republica Moldova.


- Cum apreciaţi situaţia împreună cu vânzarea de apa minerala de pe piata din Republica Moldova?
- În momentul de faţă, situaţia poate fi descrisă ca fiind critice. Sub ameninţarea - sănătatea cetăţenilor noştri. Acest lucru sa întâmplat din cauza faptului că cele mai multe ape minerale (cu mineralizare intens), care sunt liber negociabile, sunt de vindecare şi poate fi utilizată numai în scopuri sau sfatul unui medic. În ţara noastră, din păcate, există o problemă foarte mare cu apă potabilă. Mulţi cred că, datorită apă de izvor care se decide pentru ele însele. Este foarte trist că apa minerală, mai degrabă decât masa (care conţine un nivel mai scăzut de sare) în cantităţi mari şi utilizarea pe copiii mici şi femeile însărcinate, pentru care astfel de apă şi nu contraindicată. Acest lucru poate fi foarte dăunătoare pentru sănătatea lor.
Toate acestea m-au condus la tribuna parlamentului informarea cetăţenilor noştri cu privire la consecinţele de utilizare a apei minerale, care, din păcate, nu am reglementate. Apa minerala in Moldova pentru vânzare oriunde, ci pe etichetele de informaţii privind compoziţia sale scrise cu litere mici. Atunci când o persoană vrea să bea, el nu uita ceea ce este scris pe etichetă. Această problemă nu ar fi atât de relevante, în cazul în care consumatorul cumpara o sticla de apa doar o singură dată. Dar faptul că apa minerală cumpărat în cantităţi mari şi consumă în loc de apă de masă.

Având în vedere că apele minerale sunt parafarmaceutice producţia lor trebuie să fie reglementate de licenţe, care, în Republica Moldova în acest moment pur şi simplu nu există. Astfel, am ajuns o situaţie în care cineva vrea să producă şi să vândă în cazul în care vă rog.

O altă problemă este că mulţi producători de apă minerală nu sunt laboratoarele care efectuează monitorizarea calităţii apei. Aceşti producători au un contract cu un laborator, în cazul în care testele sunt efectuate, si este practic interzisă. După verificarea calităţii o singură probă din Chişinău, în timp ce întreaga producţie de apă se află, să spunem, în orice zonă a oraşului. În acest caz, probabilitatea este mare ca scris pe etichetă nu va coincide cu compoziţia de apă în flacon.
Bad şi faptul că multe ape minerale au salinitatea este mult mai mare admisă.

- Ce metode există pentru a rezolva aceasta problema situaţie? "Trebuiene cât mai curând posibil pentru a găsi modalităţi de a inversa această. Cadrul legislativ din Republica Moldova este departe de a fi perfectă. Este important ca toţi producătorii au fost licenţiate. Acest lucru le va forţa pentru a crea un laborator de testare a calităţii apei. De asemenea, necesar să se reglementeze strict vânzarea de apă minerală sau cel puţin a face ceea ce am făcut, folosind un parlament microfon - a avertizat. Din păcate, numai o fracţiune din populaţie ştie despre existenţa acestei probleme. În Moldova, este foarte slab mediatizirovana. Mi sa spus că în ultima lună de televiziune a venit doar un singur program în care cetăţenii s-au avertizat că ar trebui să bea apă minerală numai sub prescripţie medicală medicul lui.

- În presa a publicat mai multe articole cu privire la utilizarea corectă a apei minerale. Tu nu cred că acestea ar putea fi publicate în interesele cineva?
- Nu, eu nu. Este vorba despre starea de sănătate a populaţiei noastre. Aproape toţi producătorii de apă minerală produsă este în mod inerent de apă curativă. Dar masa de apă nu îndeplineşte întotdeauna standardele de apă potabilă. Puţindisponibile noi tehnologii pentru producţia de calitate foarte înaltă şi apă de masă utile.

- În discursul dumneavoastră aţi spune că apa minerală trebuie să fie vândute în farmacii. Avem la dispoziţie pe fiecare colţ de stradă ...
- În principiu, apa minerala pot fi vândute în magazine, dar consumatorii trebuie să fie informaţi cu privire la proprietăţile sale. La urma urmei, există o lege privind drepturile consumatorilor. Toate informaţiile de pe etichetă trebuie să fie scrise clar şi lizibil. În apele noastre proprii minerale şi să indice dacă, în orice boală trebuie să se aplice produsului, font prea mic. De asemenea, cred că eticheta ar trebui să fie scris, că această apă poate fi folosit doar pe sfatul medicului.
Consuma apa minerala poate fi uneori, dar în nici un caz nu se poate bea în loc de sala de mese.

- Cum poate legea a proteja populaţia?
- Există legi cu privire la produsele alimentare şi legislativ aprobat standard pentru apă potabilă, există câteva reglementări privind apa potabilă. Însă aceştia formau mult timp în urmă, când Moldova nu a fost un astfel de număr mare de producători de apă minerală şi când minerale nu a fost atât de popular. Noi ar trebui să reglementeze agenţi economici care produc apa minerala. Şi dacă face parte din categoria produselor parafarmaceutice, apoi se aplică legea privind produsele farmaceutice şi produse fabricate sub licenţă. În acest caz, putem obliga producătorii să aibă un laborator de testare a calităţii apei.

- Ce ti-ar recomanda pentru clienţii noştri?
- Nimeni nu este forţând oamenii să bea şi să cumpere această apă. Dar înainte de asta, mai bine să consulte un medic de a şti sigur ce ape minerale pot fi consumate şi în ce cantităţi. Acest lucru este deosebit de important pentru femeile gravide şi copii mici.

ABONAȚI-VĂ
Luni, 07 mai 2007 9:42
Vizualizări: 10973

Citiţi de asemenea

Un șofer nu a putut trece pe lîngă un leneș neajutorat care încerca să traverseze un drum. Cu siguranță ar fi fost lovit...
342
În așezarea ecologică moldovenească Sceastlivoe a avut loc în acest weekend sărbătoarea Ivana Kupala. Am aprins foc...
659
Un fizician din Marea Britanie consideră că materia întunecată este informație, care la rîndul său este o altă stare a m...
810
Un nou magazin Viorica Cosmetic și-a deschis ușile în sectorul Ciocana al capitalei la sfîrșitul săptămînii trecute.Vizi...
535