Aproximativ 61% dintre europeni încearcă să combatere a schimbărilor climatice
Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate
MOSCOVA, 16 septembrie - RIA Novosti
Cei mai mulţi oameni în UE să ia personal măsuri pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon în atmosferă, care este una dintre cauzele schimbărilor climatice - acestea sunt rezultatele unui studiu european de agency sociologice Eurobarometru, prezentate la Parlamentul European.
Studiul a implicat mai mult de 30.000 de persoane din 27 de state membre ale UE şi cele trei state candidate la aderarea la UE - Turcia, Croaţia şi Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei. Potrivit sondajului, 61% dintre cetăţenii europeni încearcă să se ocupe cu schimbările climatice. În special, printre toţi respondenţii 28% tind să folosească mai mult de transport ecologice, şi 27% din respondenţi încerca să cumpere fructe şi legumele de sezon, a declarat serviciul de presa al Parlamentului European.
De asemenea, sondajul a arătat că 31% dintre europeni nu face nimic pentru a schimba obiceiurile lor, pentru a combate schimbările climatice. Cu toate acestea, numai jumătate dintre ei cred că guvernul şi industria ar trebui să ia orice acţiune de reducere a emisiilor, precum şi o treime din acest grup nu reprezintă ceea ce pot face.
Cei respondenţilor care încearcă să ia orice măsuri pentru prevenirea schimbărilor climatice, consideră că acţiunile lor vor ajuta în acest sens, şi susţin că, în datoria lor de a proteja mediul înconjurător. De asemenea, reţineţi că acestea sunt îngrijorat de faptul că vor părăsi generaţiile anterioare.
Rezultatele sondajului prezentat la o conferinţă de presă la Parlamentul European din capul Comitetului interimar privind schimbările climatice, un parlamentar italian Guido Sacconi. Vorbind la o conferinţă de presă, el a remarcat atitudini diferite la problemele de mediu din diferitele ţări. El consideră că acest lucru poate depinde dacă ţara sa confruntat cu dezastre ecologice. El a citat ca un exemplu, Grecia şi Cipru, supravieţuitorii de secetă şi incendii de pădure, locuitorii din aceste ţări au devenit mai preocupaţi de mediul înconjurător.
Cele mai responsabile în materie de mediu, potrivit unui studiu, sunt rezidenţi din Suedia, 87% dintre respondenţii din această ţară au făcut eforturi personale pentru a combate încălzirea globală. Cu toate acestea, 60% din locuitorii din Letonia şi Lituania a declarat că a fost luată nicio acţiune.