ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Arheologii subacvatici au negat teoria normandă de proveniență a Statului Rus
 

Concluziile se bazează pe 12 de ani de cercetări ale căilor navigabile interioare. Potrivit oamenilor de știință, printre obiectele subacvatice nu au fost detectate elementele caracteristice pentru vasele scandinave cu carenă.
Descoperirile făcute de către oamenii de știință pe râurile și lacurile din nord-vestul Rusiei, nu confirmă teoria normandă de proveniență a Statului Rus. Bărcile găsite se aseamănă mai mult cu vasele germane vechi, totodată oamenii de știință nu au găsit nici o carenă a navei scandinave.

"Teoria normandă s-a răspândit în secolul al XVII-lea, în epoca de Suedia Mare, atunci când această țara a avut colonii în America și Africa, precum și pentru scurt timp a pus stăpânire pe orașul Novgorod", - a spus șeful proiectului "Patrimoniul subacvatic al Rusiei", Andrei Lukoșkov, și a adăugat că, în conformitate cu concluziile, "Rurik ar putea fi un nativ din nordul Germaniei, decât de pe Peninsula Scandinavă.

El a explicat că printre 500 de nave naufragiate majoritatea sunt struga - barcă scobită cu pereții laterali extinși, precum și două tipuri de vase cu fundul plat de tip "râu-mare".

Lukoșkov a declarat că în râurile Neva, Volkhov, Luga, Narva, Mare, Parnu, Daugava au fost găsite aceleași tipuri de nave, care au multe în comun cu bărcile din nordul Germaniei, și struga cazacă din secolele XVI-XVII, iar unele dintre detaliile sunt identice cu cele antice romane și antichități egiptene.

Cel mai vechi obiect găsit de către oamenii de știință - un vas de 17 metri în curentul principal al râului Volhov. Potrivit Lukoșkov, acesta are o vârstă de câteva mii de ani. Determinarea datei exacte nu este încă posibilă, deoarece pentru a face acest lucru, este necesar de a ridica nava din apă, ceea ce va cauza daune ireparabile la artefact. Acest lucru va fi realizat după decizia privind muzeificarea și conservarea obiectului unic.

În momentul de față un grup de cercetători condus de Lukoșkin a studiat timp de 12 ani 10% din căile navigabile interioare ale Rusiei.

"Avem nevoie de studii aprofundate în domeniul lingvisticii, arheologiei, geneticii, tehnologiei, pentru a înțelege cum s-au răspândită și care popoare de la care au împrumutat tehnologia de construcții navale, tipică pentru obiectele găsite", - a declarat cercetătorul la al II-lea Congres International din istoria maritimă a Eurasiei.

 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 29 iulie 2014 9:37
Vizualizări: 2374

Citiţi de asemenea

Fostul studio în aer liber al unui pictor a fost transformat într-o casă ecologică-colibă printre copaci de eucalipt. Du...
227
Mările și oceanele sînt locuri pitorești și unice ale planetei noastre, bogate în biodiversitate și surse de viață. Cu t...
170
Ambalajele din plastic au devenit o parte integrantă a vieții noastre cotidiene și, din păcate, cresc excesiv impactul n...
209
O gîscă salvată refuză să zboare de la bărbatul care i-a salvat viața cu mulți ani în urmă...
601