ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Arhitectura verde
 

Mulți oameni cred eronat că eco-casa în planul arhitectural trebuie să aibă un aspect neobișnuit în stilul hi-tech. Însă clădirile verzi pot arăta ca nişte case obişnuite. Doar panourile solare, instalate pe acoperiș și pe fațadă, ar putea atrage atenţia. Recomandări pentru alegerea formei arhitecturale a eco-casei, planificarea spaţiului din interior în zonele cu clima temperată şi rece sunt următoarele.

Din partea de nord bat vânturi de nord reci, din acea parte vine mai puțină căldură de la soare. Prin urmare, calculând pierderile de căldură, luaţi în seamă rectificări pentru pierderea căldurii prin faţada din partea de nord.

Miezul termic trebuie să fie plasat în apropierea centrului casei. Acesta poate fi făcut din cărămidă sau piatră, instalaţi în interiorul lui un șemineu sau o sobă. Conductă de aer, cabluri electrice, apeduct pot fi instalate între etaje, într-o  coloană verticală. Nu va fi de prisos  să construiţi o conductă de aer separată pentru sobă.

Generatoare de căldură, boilere, etc. pot fi plasate în subsol. Casa poate fi dotată, de asemenea, cu un sistem de distribuție a căldurii, de exemplu, încălzirea cu apă pe perimetrul exterior a pardoselii. Se recomandă să împărţiţi zonele de locuit cu uși, acest lucru va permite să le ventilaţi în conformitate cu modul de utilizare. Pentru a separa sistemul de ventilație ar trebui să izolaţi cu ușa şi pivnița, deoarece în ea se pot acumula gazele din sol.

Nu fi de prisos să vă gândiţi şi la o încăpere pentru un atelier în care aţi putea recicla deșeurile solide. Rezervorul de apă cu colectorul solar, sistemul de ventilație, schimbătorul de căldură pot fi plasate sub acoperișul casei. Puteți să nu folosiţi pompe de circulație dacă veţi plasa rezervorul de apă mai sus de colectoare solare. Spațiul necesar pentru aceste instalații ar trebui să fie prevăzut pe ultimul etaj. Sau le puteţi instala în subsol.

Plafoanele în camere ar trebui să fie nu mai joase de trei metri, deoarece eficiența energetică ridicată a casei permite acest lucru.
 

 

Sursa: ecohouse.lv

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 08 octombrie 2013 14:06
Vizualizări: 3828

Citiţi de asemenea

Ceea ce afirmă acum oamenii de ştiinţă şi istoricii din Occident, dar şi cercetătorii de la Hamburg, care au prelevat ...
5731
 Rezultatele multiplelor cercetări de substanțe care se folosesc în construcții atestă că unul dintre cele mai peri...
38184
Planta turmeric este originara din India ca si ruda sa ghimbirul. Rădăcina Curcuma este extraordinar de bogată în pol...
6956
  Muşcata (Pelargonium) este o floare răspândită care decorează case și apartamente la mulți oameni. Admirând ...
22519