ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Aroma produselor alimentare influenţează consumul lor




 

 

Oamenii de ştiinţă olandezi, au descoperit că aroma bucatelor şi textura, afectează cantitatea alimentelor consumate. Astfel, potrivit unui studiu realizat de savanţi, porţii mai mici au consumat persoanele, mâncarea cărora a fost mai aromată şi care ,au mestecat mai bine.

Olandezii, cred că aroma puternică a produsului poate reduce din consumul lui cu 5-10%.Fiindcă, nesimţind mirosul bucatelor, noi mâncăm mai mult, deoarece involuntar, ne pare că nu ne-am săturat. 

 

 

Sursa: vegopolis.ru

 

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 22 aprilie 2012 17:01
Vizualizări: 2274

Citiţi de asemenea

Copilăria, în cultura tradițională, nu era doar o vârstă, ci o stare aparte a corpului, memoriei și sensibilității. Copi...
8
Câștigă premii valoroase cu Cosmeplant! Participă la Tombola Națională din 1 mai până pe 30 iunie.Vara aceasta, Cosmepla...
205
În cultura tradițională, sunetul nu a fost niciodată doar un fundal. El era un semnal, un semn, o marcă prin care omul i...
271
În gust este mai mult decât suntem obișnuiți să credem. Nu e doar despre mâncare, ci despre relații, climă, memorie și p...
284