ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Aroma produselor alimentare influenţează consumul lor




 

 

Oamenii de ştiinţă olandezi, au descoperit că aroma bucatelor şi textura, afectează cantitatea alimentelor consumate. Astfel, potrivit unui studiu realizat de savanţi, porţii mai mici au consumat persoanele, mâncarea cărora a fost mai aromată şi care ,au mestecat mai bine.

Olandezii, cred că aroma puternică a produsului poate reduce din consumul lui cu 5-10%.Fiindcă, nesimţind mirosul bucatelor, noi mâncăm mai mult, deoarece involuntar, ne pare că nu ne-am săturat. 

 

 

Sursa: vegopolis.ru

 

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 22 aprilie 2012 17:01
Vizualizări: 2258

Citiţi de asemenea

Într-o lume în care pădurile sunt văzute doar ca „resurse”, iar râurile ca „infrastructură”, există o perspectivă mai ve...
101
Vorbind despre etnobiologie, adesea ne imaginăm sate îndepărtate, păduri, văi montane. Dar astăzi o parte semnificativă ...
145
Atunci când se discută despre conservarea ecosistemelor, de cele mai multe ori se aduc în discuție soluții tehnice și ce...
133
Pe urmele gândirii lui V.A. Suhomlinski „Consider că școala este școală doar atunci când principalul subiect din ea est...
133