ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Aroma produselor alimentare influenţează consumul lor




 

 

Oamenii de ştiinţă olandezi, au descoperit că aroma bucatelor şi textura, afectează cantitatea alimentelor consumate. Astfel, potrivit unui studiu realizat de savanţi, porţii mai mici au consumat persoanele, mâncarea cărora a fost mai aromată şi care ,au mestecat mai bine.

Olandezii, cred că aroma puternică a produsului poate reduce din consumul lui cu 5-10%.Fiindcă, nesimţind mirosul bucatelor, noi mâncăm mai mult, deoarece involuntar, ne pare că nu ne-am săturat. 

 

 

Sursa: vegopolis.ru

 

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 22 aprilie 2012 17:01
Vizualizări: 2247

Citiţi de asemenea

Departamentul pentru Eficiența Guvernului SUA (DOGE), creat în ianuarie 2025, s-a afirmat deja ca una dintre cele mai în...
122
Conform prognozelor meteorologilor, anul 2025 ar putea intra în top trei cei mai călduroși ani din istorie. În combinați...
126
IntroducereÎn secolul XXI, schimbările climatice au devenit una dintre cele mai mari provocări, amenințând ecosistemele,...
204
Înțelegerea termenilorÎn ultimii ani, a apărut tot mai multă confuzie între conceptele de „moșie familială” și „eco-sat”...
147