ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

ArticolAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Nevoia de o populaţie cu alimente, în special în ţările în curs de dezvoltare, cu o reducere marcată a terenurilor agricole a condus la o schimbare de la extinse pentru agricultura intensivă. Această schimbare a determinat în mare parte dintr-o parte la utilizarea recentă a substanţelor chimice (companii producătoare de creştere îngrăşăminte, pesticide, etc), dar pe de altă parte - pentru a crescut de selecţie şi reproducere, în special, trecerea la utilizarea sporită a monoculturi (de exemplu, cu "revoluţia verde").

Apoi, supuse unui proces de tranziţie de la utilizarea de produse chimice periculoase pentru agricultură pentru a creşte productivitatea culturilor naturale. În acelaşi timp, dezvoltarea biotehnologiei a condus la locul de muncă pe organisme modificate genetic.

În prezent, cota de curate (ecologice) produse în totalul vânzărilor de produse în SUA este de 2%.
72% din supermarket-uri din SUA au secţiuni de produse prietenoase mediului.Conform Datamonitor, cererea SUA pentru produse ecologice este în creştere în fiecare an la o medie de 16%, şi, potrivit expertilor de pe piata, până în anul 2008 aceasta piata va ajunge la 26.6 miliarde dolari, cu privire la intenţia de a extinde gama de prietenos produse ecologice au deja astfel de alimente marile corporaţii ca Dole, freze generale, Dean Foods si Unilever. Europa se situează în urma SUA în ceea ce priveşte vânzările de produse ecologice, dar chiar şi aici pe această piaţă este în creştere destul de activă. Cele mai populare astfel de produse sunt în Germania şi Danemarca. De exemplu, în Danemarca, ponderea acestor produse în totalul vânzărilor chiar mai mare decât în SUA şi 3%. toate produsele ecologice populare în Franţa: este cel mai puţin cota din totalul gamei de 0,5%.

De cercetare "profundă" componente de materie a condus la dezvoltarea şi utilizarea eficientă a costurilor de biotehnologie, până la organisme modificate genetic. Vorbim despre aplicarea tehnologiei GM pentru alimente şi furaje culturi, soiuri de plante agricole pentru medicamente (culturi farmaceutice) şi de a obţine specii de peşti GM.

GM peşte
Alături de cultură GM discuta viitorul de peşte GM. Aici aviz a fost divizat. Unii cred că au nici un viitor, iar aceste tipuri de peşti şi puii lor nu va supravieţui în dezvoltarea evolutiv şi nu ar avea niciun efect semnificativ asupra speciilor naturale. Cu toate acestea, alţii cred că speciile modificate genetic, ce reprezintă motive de mari dimensiuni a acestora, va conduce la o creştere a urmaşilor acestora, ci pentru că sunt mai puţin adaptate la supravieţuire, urmată de dispariţie ca specie naturală a peştelui, şi mai puţin potrivite pentru dezvoltarea de peşte modificate genetic, care prezintă un o ameninţare mai mare de existenţa unor specii sălbatice de culoare roşie, cum ar fi somon.

Produsele alimentare şi furajele modificate genetic agricoleozyaystvennye Cultura
Prima culturile modificate genetic au fost plantate în câmp deschis în SUA în 1995 Acesta a fost începutul de "poluare genetice" ale naturii, care acum are dimensiuni globale. În plus, polen GM a acestor culturi care se răspândeşte prin vânt, insecte si omul a devenit un poluează "peste tot în jurul pentru distante mari, lăsând doar o neglijabilă neatins agricultura cu efect de seră pe teritoriul. Şi toate acestea, în ciuda tuturor suporterilor aplicaţiilor tehnologiei GM, care nu se va întâmpla.

Uneori parts de sectorul agricol al economiei în două tipuri noi: agricultura industrială, care include agricultura GM şi durabilă - ecologică - Agricultura. Rămâne ca un tradiţionale de producţie agricolă utilizând produse chimice de protecţie a culturilor şi de îngrăşăminte.

Ca un culturile modificate genetic anti două întreprinderi vinicole în unitatea de judeţ. California, a interzis cultivarea de culturi modificate genetic. Gigantul american de bere Anheuser-Busch Co GM a cerut ca domenii de orez situat la o distanţă de 120 mile de domenii, care sunt sursa de orez pentru fabricarea berii. Uniunea Europeană încearcă să stabilească zone tampon pentru a preveni răspândirea produselor modificate genetic. Cu toate acestea, astfel de măsuri nu poate controla răspândirea de culturi modificate genetic. Acest lucru este evidenţiat, de exemplu, declaraţiile oficialilor din Australia. Acest lucru nu este surprinzător pentru cei implicaţi în răspândirea de poluanţi atmosferici pe distanţe lungi. În 1979 el a fost semnat de către o convenţie internaţională specială în această privinţă. În acelaşi timp, în Europa, după interdicţia privind testarea plantelor modificate genetic, adoptată în 1998, ţările încep să se permită unele forme de culturi modificate genetic.

Ar trebui remarcat faptul că câştigătorii în această situaţie sunt companii care produc seminţe modificate genetic obţinerii culturi, cum ar fi Monsanto, Dow Chemicals şi Novartis. Agricultorii sunt plătite pentru culturile modificate genetic în 2,2 miliarde de dolari în 2004 la 1 miliard dolari mai mare decât în 2001, cele mai comune culturile modificate genetic sunt soia şi porumb şi de bumbac. suprafaţa însămânţată de culturi modificate genetic a crescut în 2004 cu 20% şi să ocupe 200 milioane de acri în 17 de ţări. Atunci când astfel de poluare genetică, cultura este utilizat pe scară largă, compania care GM seminţe patentat va solicita plata pentru "ilicit" utilizarea ca o violare a drepturilor de proprietate intelectuală lor. În 2004, firma Monsanto a castigat in SUA a durat şapte ani, un proces împotriva ani agricultor care 73 ilegal crescute în domeniul său de cultură, brevetat de către această companie. În acelaşi timp, acuzaţiile împotriva agricultorilor în creştere culturilor modificate genetic, care ar trebui să fie responsabilă pentru răspândirea poluării genetice. Organizaţia Mondială a Comerţului, care este implicat activ în protejarea drepturilor de proprietate intelectuală, este pe partea giganţilor de piaţă importante şi proceduri similare sunt, de obicei, secrete. În 2005, a devenit clar că recoltele modificate genetic nu au adus profituri uriaşe promise de către companii sau agricultori sau consumatori. U. S. Departamentul pentru Agricultură nu se aplică acelaşi set de restricţii stricte privind prevenirea propagării accidentaletion (poluare) plantele MG polen în domenii învecinate. Promite beneficii mari de culturi modificate genetic pentru sănătatea umană, de asemenea, au fost exagerate.

Sa presupus că recoltele modificate genetic vor duce la utilizarea pesticidelor periculoase. Primul plantelor modificate genetic pentru a produce propriile sale pesticide, şi au fost rezistente la erbicide, care a creat o oportunitate pentru agricultori la erbicide pulverizare şi a nu dăuna culturile lor. Oamenii de stiinta sunt acum în curs de dezvoltare plante agricole care necesită mai puţină apă şi îngrăşământ, şi anume mai puţin dependentă de condiţiile de mediu.

Obtineti toate opus. Primele soiuri de plante modificate genetic Monsanto au fost create în aşa fel încât să nu impregnat cele mai profitabile şi brevetat instrument împotriva buruienilor - "Round Up". Prin urmare, agricultorii trebuie să cumpere mai mult din această substanţă chimică. Astfel, cel mai mare profit pentru companiile producătoare de seminţe modificate genetic, care poluează apoi planeta "proprietate" polen. Există îngrijorarea că umanitatea - viitor ai generatiei sale - va avea loc ostatici la o puţine corporaţii, care va avea dreptul legal la alimente şi la partea care va servi instanţele de judecată.


si American agricultorii europeni implicaţi în agricultura ecologică trebuie să cumpere seminte de la ei în ţară îndepărtată, de exemplu, în China, astfel încât să menţină lor "genetic pur".

Guvernul danez a adoptat o lege care are ca scop pentru a încetini răspândirea poluării genetice. Agricultorii ale căror domenii genetic au fost contaminate, va primi despăgubiri de la cei agricultorii care utilizează seminţe modificate genetic. Desigur, o astfel de lege nu rezolvă complet problema.

În această situaţie, accentul este pus pe biotehnologiei agricole pentru culturi modificate genetic cu randament de a produce medicamente şi produse chimice industriale.

Citiţi de asemenea

În 2007 am cumpărat teren extravilan. Am decis să nu cumpărăm un vagon de construcție, ci să construim o casă de vară ...
177
Potrivit cercetătorilor, ea este mult mai veche decît piramidele egiptene. De asemenea, oamenii de știință au aflat ...
181
El a căzut la fund, pierzînd totul în viață...Nu și-a pierdut doar sufletul și dragostea pentru muzică......
383
Insula plutitoare din Argentina este un fenomen natural unic care a provocat o mulțime de controverse. Experții nu pot g...
276