--> -->
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Articol de Robert GilmanAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Robert Gilman

* Lucrarea a fost elaborat pe baza cărţii Gilman e R. "Eco-satele şi soluţionarea durabilă / Raport al Institutului de contextul pentru Trust a Pamantului", publicat în limba rusă Centrul pentru Iniţiative Civice, Sankt-Petersburg. Cartea poate fi comandata prin intermediul ISAR-Moscova.

Caracteristici ekodereven

Până în prezent nu există nici o definiţie general acceptată a Ecovillage. Noi definim Ecovillage ca:

decontare dimensiuni rezonabile, cu toate caracteristicile activităţii umane, în care aceasta este bine integrată în mediul natural, care susţine dezvoltarea sănătoasă a om şi pot exista şi pe termen nelimitat.

scară umană - atunci când toată lumea este în comunitate cunoască reciproc şi fiecare simte că poate influenţa direcţia de decontare. De obicei, un grup de cel puţin 500 de persoane.

Decontare cu toate caracteristicile activităţii umane. Toate aspectele vieţii: cazare, agrement, activitatea comunitatii si Comertului - ar trebui să fie prezentate într-o proporţie echilibrată. Cele mai multe aşezări de azi - urbane, suburbane şi rurale - sunt împărţite de funcţia: unele zone sunt retrase din circuitul agricol pentru cazare, alţii - pentru cumpărături, alţii - pentru producţie, etc Aceste zone sunt mai mari decât cele în care oamenii să se simtă confortabil. Conceptul Ecovillage înlocuieşte pe scară largă şi de specializare în integrarea de funcţii într-o dimensiune rezonabilă. Ecovillage este replica a întregii societăţi în miniatură.

activităţi umane sunt bine integrate în mediul natural. Unul dintre aspectele cele mai importante ale acestui principiu - idealul de egalitate între om şi alte forme de viaţă, în care o persoană nu este încercarea de a domina natura, şi găseşte locul ei de drept în ea. Un alt aspect important este utilizarea de materiale ciclică: utilizarea surselor de energie regenerabile (solară, eoliană, etc), compostarea deşeurilor organice şi întoarcerea din terenul lor; de reciclare a deşeurilor, de neîntrebuinţare a substanţelor otrăvitoare şi dăunătoare.

Sprijină dezvoltarea sănătoasă a omului. Ecovillage - o comunitate umană, şi fără de sănătate reală a ocupanţilor lor sunt puţin probabil să fie de succes. "Dezvoltarea sănătoasă a omului" ar trebui să fie holistică pentru a include toate aspectele vieţii umane - fizic, emotional, mental si spiritual, şi nu doar pentru anumite persoane, ci pentru întreaga generaţie ca un întreg.

Acesta poate exista bine la nesfârşit. Principiul durabilităţii necesită o anumită onestitate în conceptul Ecovillage. Fără el ar fi uşor într-un timp scurt să se stabilească aşezări, care par perfect integrate în natură şi au toate caracteristicile necesare pentru a ecovillage, dar va fi de fapt de viaţă într-o formă ascunsă a capitalului acumulat în alte părţi ale societăţii, sau care nu includ un aspect important de viaţă (de exemplu, copii sau vârstnici). Aceste "unghiurile moarte" reuniune
tsya multe comunităţi existente. Desigur, toţi suntem interdependente, precum şi limitele rezonabile de decontare poate fi destul de complexe, dar principiul de durabilitate necesită neekspluatatsii alte părţi ale lumii de astăzi - atât umane, cât şi de odihnă, precum şi aparţinând urmaşii.

Înainte, nu înapoi

Dacă Ecovillage - o astfel de idee stralucita, de ce avem nu mai locuiesc în ele? Una dintre cele mai frecvent răspuns este că majoritatea oamenilor încă mai trăiesc în Ecovillage. Conform acestui punct de vedere, cel mai bun model de Ecovillage este un sat ţărăneşti tradiţionale, precum şi în scopul de a dobândi curat armonie cu natura şi cu altele, toate trebuie să se întoarcă la acel stil de viata.

Desigur, este adevărat că te pot invata multe din aceste sate, care sunt încă de start, la aproximativ jumătate din populaţia planetei. Cu toate acestea, nu credem că ele întruchipează idealul Ecovillage descrise aici. Munca le greu, speranţa de viaţă este scăzută, oportunităţi de dezvoltare personală şi educaţia sunt limitate, o varietate de stiluri de viaţă este foarte scăzută. Armonia dintre aceste sate şi mediu sunt de multe ori direct dependente de densitate scăzută a populaţiei - un lux pe care nu mai posedă. În cele din urmă, sate traditionale cu greu poate fi considerat un model de armonie între fiinţele umane. viaţa rurală patriarhală dureros: certuri şi neîncredere între curţi şi satele din jur, suspiciune de lumea din afara.

Vrem să definească în mod clar distinct ca Ecovillage-industriale fenomen post. Cu toate acestea absorb întreaga experienţă umană, dar nu a reveni la modul anterior de viaţă.

Ecovillage creste de la nevoile şi oportunităţile care decurg din:

noi constrângerile de mediu (datorită densitate mare a populaţiei), noi tehnici şi tehnologii, nou nivel de constiinta (simbolizată în parte, o fotografie a Pământului din spaţiu).

Şi dacă da, răspunsul la întrebarea, de ce noi încă nu trăim într-o Ecovillage, este simplu: aceste nevoi şi oportunităţi sunt atât de noi că societatea nu a realizat încă ea. O mare parte din tehnologiile şi cunoştinţele pe care va fi, probabil, Ecovillage, s-au mai puţin de 20 de ani în urmă.

Probleme ekodereven

Este dificil să fie pionieri în orice afacere, inclusiv stabilirea unor aşezări durabile, dar pe drum există recompense.

numeroase grupuri sunt implicate în ekodereven creativitate timp de decenii. Pentru a aprecia dificultăţile întâmpinate de pionieri, să ia în considerare principalele problemele lor.

Problema biosisteme. În vederea punerii în aplicare ideal - este inofensiv pentru a scrie Ecovillage în habitatul lor natural, este necesar pentru:

menţinerea mediului natural pe teritoriul său, produc alimente, combustibil şi alte bio-resurse în loc, decontamina şi procesate toate deşeurile, NT-size: mici; "> Cum să dezvolte cele mai bune această intimitate? Care ar fi relaţia cu cei din afara grupului?

Problema unui sistem complet. Există chiar şi mai profundă şi, adesea, problema invizibile "sistem integrat". Poate că cea mai mare dificultate cu care se confruntă orice persoană care creează Ecovillage, este nevoia de a schimba prea multe aspecte ale vieţii. Fondatorii comunităţii încerca, de obicei, pentru a lucra la toate modificările simultan. Cu toate acestea, necesită mai mult timp şi resurse decât pare la prima vedere.

Atunci când încearcă să creeze o comunitate a condus la eşec, este aproape întotdeauna unul dintre motive a fost dorinţa grupului de a face prea mult prea repede, nu în conformitate resurselor de care.

Problema unui sistem integrat, prin urmare, este de a face o imagine veridică a gradului de societate şi de a găsi o abordare care permite Comunităţii să dezvolte treptat şi constant.


http://www.rodniki.bel.ru

ABONAȚI-VĂ
Luni, 09 octombrie 2006 12:36
Vizualizări: 5918

Citiţi de asemenea

Marele pedagog sovietic Shalva Alexandrovici Amonașvili, autorul conceptului de pedagogie umană, odată le-a pus o întreb...
260
Ceea ce se vede pe plaja Brighton Beach din Brooklyn este, să spunem delicat, șocant. Ca valuri de apărare pe plajă, sun...
236
Într-o școală din Moscova, un băiat nu a mai venit la cursuri. O săptămână a lipsit, două... Lev nu avea telefon, iar co...
74
 Cu prima zi a primăverii! În prima zi a primăverii suntem din nou fericiți, plini de dragoste și orientați către să...
230