Așezările neobișnuite ale planetei noastre. Findhorn, nordul Scoției

/ Vizionări: 4286

Финдхорн

 

Findhorn este un sat mic situat pe meleagurile pitorești ale Scoției, cu o populație de doar 500 de oameni. Cu toate acestea, acest loc, construit în 1985, a devenit un adevărat "sediu central" al propagandei stilului verde de viață și astăzi reprezintă un centru științific.

Traiul în zone cu mulţi copaci te face să te simţi cu şapte ani mai tânăr şi mult mai bogat
Traiul în zone cu mulţi copaci te face să te simţi cu şapte ani mai tânăr şi mult mai bogat

În acestă regiune nordică severă a Scoției, în doar câțiva ani a apărut acest sat uimitor, alcătuit dintr-o sută de case construite în întregime din materiale ecologice. Pe mulți dintre cei care au vizitat așezarea, le uimesc dimensiunele și calitatea legumelor cultivate, neobișnuite pentru această climă. În special, paturile de flori aici au formă circulară, iar florile sunt plantate în spirală. Locuitorii cred că astfel ele colectează energia pozitiva, ceea ce face ca plantele să crească mai bine.

Mai există o altă versiune interesantă despre motivele apariției unor astfel de fructele și legume neobișnuite. Locuitoarea Findhornului, una dintre primii săi rezidenți, Doroti Maclean, consideră că la un moment dat ea cu prietenii săi au reușit să contacteze cu un tip anumit de îngeri (deva), datorită cărora în mod constant primesc astfel de randamente ridicate. De asemenea, în Findhorn au loc seminare și cursuri practice unde se stabilește contactul cu deva (ființele luminii, spiritele plantelor). Fiecare deva are grijă numai de o anumită specie de plante. De exemplu, există deva de dovleac, de sfeclă, de fasole, etc. Căci, de fapt, plantele sunt niște ființe vii, însuflețite. Druizii celtici, grecii și egiptenii din antichitate aveau această credință. Oamenii nu pot vedea deva, dar cu toate acestea, cei de la Findhorn au stabilit contactul cu plantele datorită lui deva.

Cu timpul, oamenii au început să vină în Findhorn pentru a vedea acest loc neobișnuit. Unii dintre ei au dorit să rămână, astfel numărul de locuitori a Findhornului s-a dublat. Dar asta nu e tot, locuitorii acestui sat minunat au publicat o carte intitulată "Livada Findhornului", și afluxul doritorilor a început să crească și mai rapid. Acum Findhornul joacă un rol important în gestionarea agriculturii, aprovizionând regiunea cu produse ecologice.

În prezent, Findhorn reprezintă o societate organizată, ce se ocupă de protecția mediului și desfășoară diverse ateliere educaționale și de artizanat. Findhornul este o așezare ecologică adevărată, care urmărește cele mai pașnice scopuri. În Findhorn începi să crezi că armonia dintre om și natură este posibilă.

Финдхорн

Финдхорн

Финдхорн

 

Sursa: gen-russia.ru


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.