ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Asorti din legume

În borcanele sterilizate se pun legumele spălate (ceapă, roșii, conopidă, castraveți, morcov, dovlecei etc.), verdeață (mărar, frunze de coacăz, hrean, usturoi), condimente (frunze de dafin, boabe de piper negru). Toate acestea se pun la ochi.

Apoi turnăm apă clocotită în borcanele cu legume și le lăsăm să se răcească pînă la o stare caldă. Pregătim saramura. La 6 l de apă – 8 linguri de sare, 15 linguri de zahăr, se fierbe. După ce borcanele s-au răcit, apa din borcane se varsă și turnăm saramura în fiecare borcan de 3 litri, apoi adăugăm 4 linguri de oțet de 9% și închidem.

Citiţi de asemenea

„Când știi unde crește o boabă, știi unde e casa ta.” — Natalia StriamețI. Când cunoașterea începe de pe potecă Carpaț...
114
Când omul aprinde focul și înconjoară casa cu un cărbune în palme — nu este doar un ritual. Este cunoaștere. Focul, în c...
104
Când omul se înclină în fața unui izvor și aruncă flori în apă – nu este superstiție, ci o formă de cunoaștere. Etnobiol...
75
Costumul popular nu este doar o haină. Este o hartă a locului, limbii, plantelor, pământului și ritmului vieții. Etnobio...
98