ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Aspirina în condiții de tabără
Acest articol va instrui cititorul cum "să obțină" aspirina în condiții de câmp și anume din scoarța salciei. În rezultat veți primi un remediu excelent pentru dureri de cap și mahmureală.

Aspirina vândută în farmacii este acidul acetilsalicilic. Din scoarța salciei putem obține ceai de plante care conține acidul salicilic, o materie primă pentru producerea acidului acetilsalicilic.

In pastile cantitatea substanței active este ridicată, ceea ce accelerează acțiunea medicamentului. În ceaiul de salcie concentrarea acidului salicilic este scăzută și complet inofensivă. Spre deosebire de aspirina comercială, extrasul din scoarța de salcie este un analgezic foarte ușor.

Pasul 1: găsiți salcia potrivită.

Dacă aveți dubii și nu sunteți la 100% sigur privind specia plantei, niciodată nu o folosiți. Puteți pune în pericol viața dvs., provoca boli sau chiar moartea prematură.
În natură distingem 4 tipuri principale de salcie : plângătoare, neagră, aurită, albă sau argintie. Aceasta din urmă conține cea mai mare cantitate de acid salicilic. În plus, ea este mai ușor de găsit. Crește, de obicei, lângă apă.
Asigurați-vă că într-adevăr este o salcie . Pentru face acest lucru, la început acordați atenție frunzelor care ar trebui arate în felul următor: marginile nu sunt răsucite în jos, au vârful ascuțit, sunt de 5-15 cm lungime, 1-3 cm lățime, pufoase, cu fire de păr argintii.
În al doilea rând, coaja ar trebui să fie de culoare gri închis, pe trunchiuri vechi - fisuri grosiere, longitudinale.

În al treilea rând, luați un pumn de frunze, pisați-le un pic și simțiți mirosul. Rețineți această aromă dulce specifică. Potrivit acesteia, puteți determina salcia chiar și în timpul iernii.

Pasul 2: "extrageți" o bucata de scoarță interioară a salciei.

Odată ce am identificat salcia, putem începe procesul de "obținere" al aspirinei. Pentru acest scop, vom avea nevoie de coaja interioară a copacului. Cu un cuțit ascuțit facem un pătrat în cortex. Asigurați-vă că cuțitul a intrat suficient de adânc în trunchi. Rețineți minte că avem nevoie de scoarța interioară. Procedați cu grijă, nu trageți prea tare.  Scoarța este parțial alb, parțial roz. Venele roz sunt anume ceea de ce avem nevoie. Curățați cu grijă pătratul crustei exterioare. O bucată de mărimea palmei este de ajuns.

Etapa finală: pregătirea ceaiului de salcie

Puneți bucățile de scoarță pe un filtru de cafea. Înveliți-le într-un nod. Puneți-le pe un alt filtru de cafea și înveliți din nou. Fixați nodul cu un fir. Ar trebui să obțineți o pungă mare . De altfel, puteți utiliza doar un singur filtru de cafea.
Apoi punga cu salcie se pune într-o oală de apă clocotită. Amestecând ocazional, ne uităm la culoarea apei. Aceasta va dobândi treptat o culoare maro-roșcat.
După aproximativ 20 de minute ceaiul ar trebui să fie gata. De îndată ce fierbe, nu-l țineți mult timp pe foc, câteva minute vor fi suficiente. Nu uitați să strecurați ceaiul de impurități inutile și particule. Puteți adăuga în băutură un pic de zahar. În mod ironic, dar ceaiul de salcie are un gust destul de bun.

Avantajul incontestabil al acestui remediu este naturalețea, fără aditivi, coloranți și conservanți. Băutură din salcie este un instrument excelent în luptă împotriva durerilor minore. Dar nu se recomandă să o folosiți prea des, deoarece poate să se dezvolte imunitate.
Încercați să nu consumați mai mult de o ceașcă la un moment dat . Dacă simțiți dureri destul de puternice, acest tratament, probabil, nu va fi eficient, dar poate atenua starea organismului dvs. Și un ultim sfat: dacă nu se poate să faceți ceai, atunci mestecați coaja de salcie. Este mult mai bine decât nimic.

Аспирин в полевых условиях

Аспирин в полевых условиях

Аспирин в полевых условиях

Аспирин в полевых условиях

Аспирин в полевых условиях

Аспирин в полевых условиях

Аспирин в полевых условиях

Аспирин в полевых условиях

Sâmbătă, 15 februarie 2014
Vizualizări: 1793

Citiţi de asemenea

Maimuța Haplorhini este un mamifer din subordinul primatelor.Maimuțele Haplorhini au un nas uscat și un simț mai puțin d...
190
Din clasa întîi orice copil începe să învețe formule fără sfîrșit, reguli, și excepții la la diferite materii — de la ma...
285
Există un obicei foarte bun...Un obicei vechi de mulți uitat...Obiceiul de a începe ziua cu contemplarea frumuseții...De...
301
Atracția pentru dulciuri o are majoritatea oamenilor. Dar cît de inofensiv este zahărul? Majoritatea dintre noi consum...
380