ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Atenție! Ce nu trebuie să faci după masă! (+Video)

Incredibil, nici măcar nu bănuiam despre așa ceva! Acest lucru trebuie să-l știe toți! După masă, mulți oameni tind să se culce și să urmărească un film sau să se relaxeze, fără să știe că acest obicei teribil poate fi extrem de dăunător sănătății lor în general.

Așadar, astăzi avem o listă cu 5 lucruri pe care nu ar trebui să le faceți niciodată după masă:

Să mîncați fructe

Cel mai potrivit timp pentru consumul de fructe este înainte de mîncare, pe stomacul gol, deoarece fructele necesită enzime diferite pentru a putea fi digerate.

În plus, zahărul conținut în fructe necesită mai mult timp pentru a putea fi complet absorbit. Merită menționat faptul că beneficiați mult mai mult de toate substanțele nutritive, fibre și alte zaharuri atunci cînd stomacul este gol.

Consumul de fructe după masă poate provoca arsuri la stomac, stomac deranjat și eructație.

Să dormiți

Dacă vă culcați imediat după masă, veți simți disconfort, balonare si probleme cu somnul, deoarece acest lucru impune stomacul să lucreze intens în timpul nopții.

Un studiu al oamenilor de știință a arătat că persoanele care nu au mers la culcare după ce au mîncat au avut un risc mult mai mic de accident vascular cerebral.

Prin urmare, se recomandă să nu mîncați cu cel puțin 2-3 ore înainte de culcare.

Să faceți duș

Dușul imediat după mese mărește fluxul de sînge în picioare și mîini, reducînd astfel fluxul de sînge în stomac. Acest lucru va slăbi sistemul digestiv și poate duce la dureri abdominale.

Să beți ceai

Nu trebuie să beți niciodată ceai imediat după masă, deoarece acest lucru va împiedica absorbția fierului. Ceaiul conține acizi taninici, care se leagă cu fierul și proteinele din alimentele noastre.

S-a demonstrat științific că, în majoritatea cazurilor, aceasta duce la o scădere cu 87% a absorbției de fier. Deficitul de fier poate provoca anemie, provocînd astfel paloarea pielii, pierderea poftei de mîncare, dureri în piept, mîini și picioare reci, amețeli, slăbiciune și oboseală constantă.

Astfel, se poate concluziona că există anumite lucruri ce trebuie evitate imediat după mîncare.

 

Miercuri, 17 ianuarie 2018
Vizualizări: 1251

Citiţi de asemenea

Peșterile cu  viermi luminoși sînt împrăștiate peste tot în lume.Cerul de noapte sub pămînt este uimitor, datorită ...
52
Tippy din Africa. Istoria incredibilă a unei fetițe!Povestea acestei fete este cunoscută în întreaga lume. Nu am putut r...
101
Programul de tranziție a civilizației umane de la epoca industrială la cea digitală, care a început la începutul anului ...
73
Am decis să petrecem aceste zile de vară într-un loc frumos, în rezervația naturală Țîpova, printre stînci și cascade....
79