ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Atenție, guma de mestecat!
 

 

Vă place guma de mestecat? O cumpărați copiilor săi? Dar ați citit vreodată din ce este făcută sau nici nu v-ați întrebat despre asta?

Compoziția gumelor Orbit și Dirol

Orbit

Sorbitol E420, E965 maltitol, baza de gumă, agent de îngroșare E414, stabilizator E422, arome identic naturale și artificiale, E421 manitol, lecitină de soia E322, dioxid de titan E171, aspartam E951, acesulfam de potasiu E950, carbonat acid de sodiu E500, glazură E903, antioxidant E321.

Dirol

Isomalt, sorbitol E420, manitol E421 , xilitol, sirop de maltitol, aspartam E951, E950 acesulfam de potasiu, baza ge gumă, carbonat de calciu 4%, arome naturale: mentă, mentol, vanilină identic naturale, agent de îngroșare E414, stabilizator E422, ulei hidrogenat de rapiță, lecitină de soia E322, colorant E171, ceară Canaubă E903, antioxidant E321, fosfatului tricalcic E341(iii).

Să examinăm câteva ingrediente, cele mai "importante" și dăunătoare:

Sorbitol  (E420) - un zahăr artificial. Efectele sale secundare: dureri de cap, balonare, diaree, hemoragii intestinale, amețeli, agravarea simptomelor de indigestie și astm, dureri abdominale, gură uscată, urinare neregulată, convulsii. Sorbitolul este ingredientul principal a gumelor de mestecat.

Baza de gumă (Gum base) - este o substanță de mestecat pe baza componentelor chimice.

Compoziția bazei de gumă include:
- Cauciuc butil – un tip de cauciuc din care se fac mingi de baschet și partea interioară a anvelopelor pentru autoturisme.
- Acetat de polivinil (de asemenea cunoscut sub numele de clei PVA) - este un material plastic, care se transformă în cauciuc fiind încălzit, din el se face clei.
- Ceara similară cu cea din care se fac lumânările
- Gudron de lemn
- Talc

Aceste ingrediente sunt amestecate și încălzite pentru a obține un amestec plastic pentru baza de gumă.

Manitol (E421) -  este un aditiv alimentar folosit ca îndulcitor, antiaglomerant, stabilizator și umectant. Însă, de asemenea, poate fi utilizat pentru a facilita transportul produselor farmaceutice direct în creier. Citind articole din Wikipedia, am realizat că arterele creierului se deosebesc mult față de toți celelalte. Cu alte cuvinte, s-a dovedit că nu e atât de ușor de a pătrunde în celulele creierului nostru, în special de a introduce în ele diferite substanțele chimice, și pentru a face acest lucru, pacienților se făceau injecții cu manitol. Totuși sper că toate produsele chimice conținute în guma de mestecat nu ajung direct în creierul uman ☺

Acesulfam de potasiu (E950) - în sursa rusă a Wikipedia informația despre ascest aditiv nu este completă, însă în cea engleză el este descris mai pe larg. Și chiar mă uimește cum o descriu americanii. ”Poate cauza cancer” - cum trebuie să înțeleg asta? Dacă la patru din zece șobolani de laborator a fost depistat cancer după utilizarea preparatului, asta înseamnă că consecințele utilizării acestuia doar ”pot cauza cancer” sau totuși, îl vor cauza odată și odată? Eu înțeleg astfel - gumele de mestecat moderne nu doar ”pot provoca cancer”, dar sută la sută îl provoacă.

Aspartam (Aspartam E921) – un îndulcitor periculos, efectele secundare ale căruia sunt destul de serioase: scleroza multiplă, pierderi de memorie, probleme hormonale, pierderea auzului, epilepsia, boala Alzheimer, boala Parkinson, hipoglicemia, demența, traumatisme cerebrale, tulburări ale sistemului nervos. Toate aceste boli sunt cauzate de consumului permanent a băuturilor și alimentelor ce conțin aspartam. Efectele secundare ușoare pot fi: dureri de cap, migrene, greață, dureri abdominale, oboseală, probleme de somn, probleme de vedere, depresie, astm. Toate băuturile dulci conțin aspartam.

Aspartamul poate fi considerat o adevărată armă biologică. Pe lângă gustul său dulce, aspartamul este de asemenea o sursă de fenilalanina. Fenilalanina duce la dezechilibrări hormonale, ceea ce este deosebit de periculos pentru copii, femei gravide, persoane supraponderale, diabetici, și persoane cu tulburări metabolice. Această substanță se poate acumula în organism de ani de zile și abia apoi provoca o boală.

Butilhidroxitoluen (antioxidant E321) - un supliment alimentar, care de asemenea se adaugă în combustibilul pentru avioane, în cauciuc, în uleiuri pentru ungerea transformatoarelor electrice și ca balsam congelator - pentru cadavre la morgă.

Lecitina de soia (E322) - soia OMG duce la infertilitate.

Apropo, dacă pe ambalaj este menționat aditivul "alimentar" E171, să știți că este dioxidul de titan, sau așa-numitul ”înălbitor”. El se adaugă în gumele "Orbit", "Airways", "Sportlife", "Deygum Protek".

Din păcate, gumele de mestecat cu autocolante s-au dovedit a fi o otravă adevărată, acestea emit stiren toxic. Printre acestea sunt "Terminator", "Donald", "Rambo", "Spinning Wheel" și multe multe altele.

Gândiți-vă la sănătatea Dvs și a copiilor înainte de a cumpăra o gumă de mestecat.

 

Luni, 01 decembrie 2014
Vizualizări: 5685

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
305
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
468
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
350
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
468