Atenție! Nu amestecați niciodată aceste 7 fructe!
Se pare că este strict interzisă combinarea morcovului cu...
Consumul zilnic de legume și fructe este foarte important pentru sănătatea noastră în general. Cu toate acestea, există unele lucruri cu care nu trebuie să experimentăm, cum ar fi amestecarea a două fructe sau legume. Nu doar că amestecarea a două tipuri de fructe și legume poate fi dăunătoare, dar poate duce și la consecințe letale. Mai jos este o listă de alimente pe care nu ar trebui să le amestecați niciodată:
Morcovi și portocale.
Morcovul și sucul de portocale sunt o combinație destul de populară, dar trebuie menționat că acest lucru poate duce la arsuri la stomac și exces de reflux biliar. În unele cazuri, poate provoca chiar și leziuni renale.
Lapte și ananas.
Ananasul este bogat în bromelaină, așa că nu trebuie niciodată amestecat cu laptele. Această combinație poate provoca dureri de cap, dureri abdominale, greață, infecții, diaree și alte probleme, fiind extrem de periculoasă pentru copii.
Lămâie și papaya.
Consumul acestei combinații de fructe poate duce la anemie și la probleme cu nivelul de hemoglobină.
Banane și guava.
Amestecarea și consumul de guava și banane poate provoca acidoză și acumulare de gaze, ceea ce duce la greață și dureri de cap.
Lapte și portocală.
Dacă adăugați suc de portocale la fulgii de ovăz, încetați imediat! Această combinație face ca stomacul să nu poată procesa amidonul din cereale, iar combinarea sa cu laptele este greu de digerat și poate duce la probleme de sănătate.
Fructe și legume.
Nu consumați niciodată fructe și legume împreună. Fructele sunt bogate în zahăr și sunt greu de digerat, ceea ce le face să rămână în stomac pentru o perioadă mai lungă de timp. Încep să fermenteze, eliberând toxine și cauzând dureri de cap, diaree, infecții și dureri de stomac.
Puteți amesteca doar fructe cu alte fructe. Mai jos găsiți câteva sfaturi:
Dulci — nu ezitați să combinați fructele dulci care nu conțin acid, cum ar fi bananele, merele, prunele, pepenele galben și pepenele verde.
Acru — aceste fructe sunt bogate în acid citric și pot fi combinate împreună. De exemplu, lămâia, portocala, afinele, strugurii, kiwi și grapefruitul.
Semi-acru — aceste fructe au un conținut scăzut de acid. Le puteți amesteca în siguranță. De exemplu, zmeura, mango, merele și căpșunile.
Neutru — fructele care conțin mai multe vitamine, uleiuri, săruri și proteine sunt avocado, migdale, arahide, nuci și nuca de cocos.