Warning: getimagesize(/var/www/clients/client6/web15/web/web/pics/2010/08/health_gubnaia_pomada01.jpg): failed to open stream: ��� ������ ����� ��� �������� in /var/www/clients/client6/web15/web/engine/View.php on line 171
Atenţie, ruj!
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Atenţie, ruj!Atenţie, ruj!

 

 

Rujul decorativ şi igienic de mult timp a devenit o însoţitoare obgatorie fiecărei femei, care se respectă. Rujul este conceput pentru a oferi îngrijire optimă pentru buze şi a le face atractive şi seducătoare. Dar atunci, când alegem şi cumparăm un ruj, oare atragem atenţia asupra componenţei acestuia?

Principalul criteriu în alegerea unui ruj pentru mai multe femei: frumuseţea, confort, gustul plăcut şi aromă. Însă această iresponsabilitate este în stare să producă probleme nu numai buzelor, ci şi sănătăţii.

Substanţele dăunătoare, care fac parte din componenţa rujului.


La producerea rujurilor mai multe firme, chiar şi cele binecunoscute, utilizează pe scară largă substanţe chimice sintetice, cum ar fi parafina din petrol şi grăsimi artificiale, care afectează negativ sănătatea. Prevenind evaporarea umidităţii de pe suprafata pielii, acestea conduc la astuparea porilor şi nu permit pielii să respire liber, fapt, care accelerează foarte mult îmbatranirea pielii. Pentru a creşte permeabilitatea peliculei de grăsime, care se formează pe buze, unii producători adaugă în componenţa rujului ulei de silicon, al cărui impact asupra organismului uman nu este încă pe deplin studiat.

De asemenea, unii producători includ în componenţa rujurilor compuşii policiclici de mosc, care sunt arome artificiale. Aceştia se acumulează în laptele matern şi ţesutul adipos, pot provoca tulburări în ficat, şi, de asemenea, au caracteristici puternice alergene şi cancerigene.

Completează porţiunea substanţelor nocive vopsele artificiale, cele mai periculoase dintre ele sunt: anilina (fenil-amin sau  aminobenzol) - poate cauza cancerul; tartrazin (dă o tentă galbenă) - utilizarea îndelungată provoacă mâncărimi şi erupţii pe piele.

Unde dispare rujul de pe buzele noastre?

Atenţie, ruj!

Chestiunea nu este complicată: o mică parte din ruj este direct absorbită prin buze, iar cea mai mare parte noi pur şi simplu o mâncăm. Odată ajunse în organism, substanţele nocive treptat se acumuleaza şi sunt depozitate în ficat şi ganglionii limfatici.

Desigur, rujul nu este principalul furnizor de substanţe nocive în organism, dar încetul cu încetul, şi el îşi  aduce contributia la această treabă ingrată.

După cum ştiţi, picătura mică găureşte piatra, şi, probabil, pentru cineva rujul va deveni o picătură, care va umpli paharul. Prin urmare, o atitudine serioasă conştiincioasă la alegerea, s-ar părea unui lucru atât de simplu, cum ar fi un ruj, este extrem de importantă.

Ar trebui să acordaţi preferinţă produselor autentice certificate, ţineţi minte că preţul ridicat şi un nume celebru nu este întotdeauna o garanţie a calităţii şi siguranţei produsului.

 

 

Sursă

Sâmbătă, 18 septembrie 2010
Vizualizări: 4640

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Viața este plină de sens, chiar dacă poate părea dintr-o parte incompletă.- Doi chinezi în ultimii 12 ani sădesc copaci ...
72
O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoști...
250
Lui Ion Ceban i s-a dat pe gust mersul cu bicicletă. Astfel, pe două roți, acesta a mers în această dimineață să inspect...
50
Satul Muvîr din raionul Igrinsk nu cu mult timp în urmă, pur și simplu nu exista pe hartă. Recunoscut ca fiind neprofita...
152