ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Atenție! Usturoiul chinezesc e dăunător pentru sănătate

Deja e bine cunoscut faptul că usturoiul este bun pentru sănătate. Dar acest lucru este valabil numai pentru usturoiul din propria grădină, și nu pentru cel chinezesc importat. Cum poate fi deosebit acesta citiți în continuare...

Usturoiul demult și-a dobîndit reputația de remediu excelent pentru întărirea imunității, prevenirea și tratamentul răcelilor. Usturoiul conține antioxidanți, care au un efect pozitiv asupra funcționării sistemului circulator și a inimii. În plus, acest produs miraculos poate reduce nivelul colesterolului din sînge.

Există oameni care cresc usturoi în propria lor grădină și pot fi siguri că usturoiul lor este de calitate și ecologic. Dar majoritatea încă îl cumpără ...

Răul usturoiului poate fi chiar mai mare decît utilitatea acestuia dacă cumpărați un produs importat din China. Și statisticile spun că astăzi usturoiul chinezesc ocupă 80% din numărul total de produse furnizate magazinelor și supermarketurilor și, uneori el se întîlnește în piețe.

Arată alb, e tare, ușor și nu se strică deloc. De ce oare? Chinezii au învățat să crească această cultură mai bine decît alții?

Răspunsul este simplu și trist: de fapt, usturoiul este tratat cu substanțe chimice nocive care afectează negativ sănătatea umană.

Usturoiul chinezesc nu se înnegrește, nu putrezește, se păstrează mult timp. Să vezi minune! Pentru a obține acest efect, el este tratat cu clor. Aspectul atractiv al produsului este prioritatea numărul unu, iar cel mai nesemnificativ lucru este siguranța acestuia pentru om.

Totodată, e suspect faptul că toate căpățînile nu că sînt de aceeași culoare, dar sînt chiar de aceeași nuanță. Acest lucru ar trebui să alarmeze. Doar este imposibil de crescut un astfel de usturoi în condiții naturale.

Usturoiul autohton de iarnă poate fi depozitat pînă la sfîrșitul iernii, dar cel adus din China – pînă la sfîrșitul verii. Acest lucru nu ar fi fost posibil dacă nu ar fi fost tratat cu produse chimice care păstrează produsele, în special hidrazitul maleic.

Pentru ca în usturoi, care este exportat în țările lumii a treia, să nu apară insecte și bacterii, chinezii îl prelucrează cu bromură de metil.

Usturoiul chinezesc niciodată nu germinează, fapt destul de ciudat. Ceapa și usturoiul, după o lungă perioadă de timp, situate într-o cameră caldă, încep să scoată rădăcini. La fel se întîmplă și cu cartofii depozitați în pivnițe. În caz contrar, legumele putrezesc. Dar cu usturoiul chinezesc acestea nu se întîmplă, pentru că este supus radiației gamma.

Trebuie să recunoaștem că producția noastră agricolă nu poate face fără utilizarea pesticidelor. Dar ea cunoaște măsura, trece certificarea și nu folosește preparate interzise.

Cît de profitabil le este chinezilor să cheltuiască bani pentru prelucrarea usturoiului cu tot felul de otrăviri, judecați singuri. Cu fiecare an se exportă tot mai mult produs. Recolta de usturoi crește, ca și suma de bani primită de la vînzarea lui.

Cum să distingem usturoiul chinezesc de pe piața internă? Cel chinezesc este foarte ușor. Arată perfect, toate căpățînile sînt una și una. Iar principala caracteristică externă – rădăcina îi este tăiată complet.

ABONAȚI-VĂ
Joi, 30 noiembrie 2017 20:06
Vizualizări: 1649

Citiţi de asemenea

Ş. A. AmonaşviliMereu am aspirat spre Viitor, fără să mă gândesc la ce îmi va aduce în plus. Înclin mereu către Viitor, ...
122
Tavanul sălii hipostilului din templul Hathor din Dendera, Egipt....
101
La mama mea, după vârsta de 50 de ani, începuseră să îi amorțească uneori degetele de la mâini și picioare. O prietenă, ...
152
Acesta este Lacul Cerkel-Kel din Kabardino-Balkaria. Face parte dintr-un grup de cinci lacuri, în care nimeni nu se scal...
106