Atracţii extrem de primejdioase cu animale periculoase
Publicul modern este atât de obișnuit cu senzaţii tari şi spectacole captivante că buna veche grădina zoologică, plină de animale neobișnuite și foarte rare, nu impresionează nici chiar copiii. Cu o sută de ani în urmă, elefantul viu putea uimi doar cu aspectul său (nuvela lui A. Cuprin "Elefant", pe care generațiile în vârstă au studiat-o în cadrul programului școlar şi visau în taină, ca numai cu coada ochiului să vadă acest miracol), pe cînd astăzi, atît copiii, cât și adulții vor să ia parte la programul de divertisment, să înoate cu crocodilii, să se uite în gura leilor, dar nu să stea pur şi simplu lîngă volieră.
Multe din distracţiile moderne necesită eforturi serioase, utilizarea kilogramelor de echipament sofisticat pentru a asigura viaţa umană și sunt asociate cu riscuri adevărate. Însă anume acest fapt şi amuză publicul cel mai mult. Una dintre cele mai populare atracții cu animale, constă în faptul de a ciocni publicul și fiarele într-adevăr sălbatice și periculoase, față în față și anume într-o situație, în care se creează iluzia de ne-ocrotire completă a omului. Acest divertisment trezește în noi frica primitivă în faţa animalului puternic, precum şi stârnește pasiunea de vânătoare, care într-un om, în ciuda slăbiciunii lui fizice (în comparație cu alte animale), este cu prisosinţă.
1. Parcul de tigri din Harbin
Tuturor vizitatorilor parcului de tigri din Harbin, li se propune să participe la această atracţie. Parcul a fost deschis în 1926, pe atunci trăiau 8 prădători dungaţi. Astăzi populația pisicilor mari magnifice a crescut la 700.
2.
Turiştii sunt transportaţi pe teritoriul parcului în autobuze sau mașini cu ferestrele blocate. Tigrii manifestă un interes viu pentru transport și încearcă în mod constant să-l deschidă, îl miroase cu curiozitate și îl exploră în stilul lor. Aspectul tigrului care încearcă cu vehemenţă să deschidă ușa mașinii blocate cu zăbrele, asigură pasagerilor emoții de neuitat.
3.
4. Parcul "Oran"
În parcul "Oran"din Noua Zeelandă, unde trăiesc leii, această idee a fost perfecţionată: vizitatorii sunt transportaţi într-o cuşcă specială, iar leilor li se oferă deplina libertate de comportament. Unii dintre ei nu doar încearcă să deschidă cuşca, dar chiar şi sar pe acoperiș. Vizitatorii pot servi prădătorii cu mici bucăţi de carne, astfel că în jurul celulei se aprind pasiuni gastronomice grave.
5.
6. Diving în Africa de Sud
Rechinul alb este una dintre creaturile cele mai perfecte și mai periculoase care trăiesc pe Pământ. În Africa de Sud, amatorilor de scufundări și de emoții tari, li se oferă oportunitatea unică de a face cunoștință cu acești pești magnifici mai aproape decît este permis.
7.
În primul rând, pe o barcă rapidă, echipată cu tot ce este necesar, turiștii sunt transportaţi departe de țărm, apoi atrag rechinii prin aruncarea momelii speciale în apă și atunci când aceştea se adună, în apă se cufundă o cușcă de oțel cu oameni. Turiștii în cuşcă și pe punte admiră rechinii, iar monştrii zădărâţi de momeala care doar le-a excitat pofta, încearcă să deschidă cuşca.
8. Grădina zoologică Werribee Open Range Zoo din Australia
Angajaţii acestei grădini zoologice au reușit să creeze o iluzie că între om și leu nu există nici-o barieră. De fapt, jeep-ul este protejat de o sticlă foarte rezistentă şi turiștii sunt în siguranță. În gradina zoologică nu exista cuşti: animalele trăiesc în zone mari, separate prin garduri speciale, care limitează plimbatul pe teritoriul străin sau părăsirea grădinii zoologice. Prin zonele mari circulă autobuzele sau jeep-urile cu sticlă.
9.
Acest divertisment este oferit turiştilor de Parcul acvatic Crocosaurus Cove, situat în orașul australian Darwin. Aici, într-un acvariu mare cu mai multe nivele se află crocodilii gigantici cu creastă. Este cel mai mare și cea mai periculoasă specie de crocodili. Anume ei reprezintă cel mai mare număr de atacuri asupra oamenilor. Cele mai mari exemplare pot ajunge la 7 metri și cîntări aproape o tonă.
10. Celula morţii
La primul nivel al acvariului vizitatorii, pur şi simplu, se uită la crocodili din partea de sus. Al doilea nivel este numit „celula morţii”: doritorii sunt coborâţi în apă, în care mişună crocodili de 5metri lungime, ai căror greutatea poate fi pînă la șapte chintale.
11.
12. Înot cu urșii polari
Înotul cu acești prădători mari ai pământului uscat, este oferit vizitatorilor de Grădina zoologică Polar Bear Habitat, care se află în orașul canadian Cochrane. Desigur, piscinele cu oameni și urșii sunt împărțite cu paravane solide din sticlă antiglonț, de o grosime de mai mult de 9 mm. Dar, iluzia libertății complete este absolută. Organizarea unei astfel de atracții a necesitat mai mult de 20 de ani de lucru. Însă, succesul a fost enorm: în doar primele şase luni ale anului, "piscina urşilor" a fost vizitată de peste 11000 de persoane.
Sursa: bigpicture.ru