ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Au fost descoperite primele planete de mărimea Pămîntului (+Video)
 

 

Astronomii au descoperit primele doua planete de mărimea Pămîntului, care orbitează în jurul unei stele similare cu soarele nostru.

Oamenii de ştiinţă cred că, în trecutul îndepărtat, aceste planete ar fi putut să susţină forme de viaţă, iar una dintre ele ar fi putut să aibă condiţii similare cu cele de pe planeta noastră, o planetă "geamănă" Terrei, transmite BBC.

 

Au fost descoperite primele planete de mărimea Pămîntului (+Video) 

 

Planetele sînt stîncoase şi au o compoziţie asemănătoare Pămîntului. Ele sînt mult mai aproape de steaua lor decît este Pămîntul de Soare, astfel ca o mişcare de revoluţie completă durează 6, respectiv 20 de zile.

Aceste descoperiri au fost descrise drept cele mai importante planete găsite vreodată în afara sistemului nostru solar. În prezent, se crede că cele două planete au temperaturi prea ridicate pentru a putea susţine orice formă de viaţă.

 

Au fost descoperite primele planete de mărimea Pămîntului (+Video) 

 

Сercetătorii consideră că descoperirea reprezintă începutul unei noi ere de descoperiri ale mult mai multor planete similare cu a noastră. Odată, aceste planete au avut temperaturi destul de mici pentru a putea permite existenţa apei pe suprafaţa lor, aceasta reprezentînd una dintre condiţiile esenţiale pentru viaţă, aşa cum o ştim.

Kepler 20f, una dintre planete, are exact aceeaşi mărime ca a Terrei, în timp ce Kepler 20e, cealaltă planetă, este puţin mai mică decît Pămîntul şi mai apropiată de steaua sa decît 20f.

Descoperirea este importantă deoarece este prima confirmare că există planete de mărimea Pămîntului, sau chiar mai mici, în afara sistemului solar.

 

 

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

Duminică, 25 decembrie 2011
Vizualizări: 4592

Citiţi de asemenea

Există un obicei foarte bun...Un obicei vechi de mulți uitat...Obiceiul de a începe ziua cu contemplarea frumuseții...De...
61
Atracția pentru dulciuri o are majoritatea oamenilor. Dar cît de inofensiv este zahărul? Majoritatea dintre noi consum...
62
Chiar înainte de era noastră, intestinul era considerat un organ important care era comparat cu porțile paradisului sau ...
1107
În lumea noastră a devenit cu un mister mai puțin. În jungla din Cambodgia a fost găsit un oraș antic, cu numele de Mahe...
414