ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Au fost descoperite primele planete de mărimea Pămîntului (+Video)
 

 

Astronomii au descoperit primele doua planete de mărimea Pămîntului, care orbitează în jurul unei stele similare cu soarele nostru.

Oamenii de ştiinţă cred că, în trecutul îndepărtat, aceste planete ar fi putut să susţină forme de viaţă, iar una dintre ele ar fi putut să aibă condiţii similare cu cele de pe planeta noastră, o planetă "geamănă" Terrei, transmite BBC.

 

Au fost descoperite primele planete de mărimea Pămîntului (+Video) 

 

Planetele sînt stîncoase şi au o compoziţie asemănătoare Pămîntului. Ele sînt mult mai aproape de steaua lor decît este Pămîntul de Soare, astfel ca o mişcare de revoluţie completă durează 6, respectiv 20 de zile.

Aceste descoperiri au fost descrise drept cele mai importante planete găsite vreodată în afara sistemului nostru solar. În prezent, se crede că cele două planete au temperaturi prea ridicate pentru a putea susţine orice formă de viaţă.

 

Au fost descoperite primele planete de mărimea Pămîntului (+Video) 

 

Сercetătorii consideră că descoperirea reprezintă începutul unei noi ere de descoperiri ale mult mai multor planete similare cu a noastră. Odată, aceste planete au avut temperaturi destul de mici pentru a putea permite existenţa apei pe suprafaţa lor, aceasta reprezentînd una dintre condiţiile esenţiale pentru viaţă, aşa cum o ştim.

Kepler 20f, una dintre planete, are exact aceeaşi mărime ca a Terrei, în timp ce Kepler 20e, cealaltă planetă, este puţin mai mică decît Pămîntul şi mai apropiată de steaua sa decît 20f.

Descoperirea este importantă deoarece este prima confirmare că există planete de mărimea Pămîntului, sau chiar mai mici, în afara sistemului solar.

 

 

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 25 decembrie 2011 17:00
Vizualizări: 5023

Citiţi de asemenea

YMCA Moldova are două HUB-uri care prestează servicii pentru refugiații ucraineni, unul din ele este amplasat în cadrul ...
486
YMCA Moldova a acordat pachete cu produse alimentare pentru 70 de refugiați ucraineni care sunt adăpostiți de familii de...
479
Primele produse cu canabis fabricate pe teritoriul Republicii Moldova fac senzație la nivel mondial.Crema cu canabis pen...
645
Organizația Particulară de Pază CHESTOR - Security a devenit cîștigătoarea Concursului Național al Mărcilor Recunoscute ...
286