ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Au renunțat la cumpărături timp de un an. Cum să te abții de la cumpărături nechibzuite
Geoffrey Szuszkiewicz, un canadian in varsta de 31 de ani, a inceput sa-si regandeasca viata dupa o atenta analiza a cheltuielilor lunare. Decizia pe care a luat-o apoi a devenit un fenomen pe internet, scrie Forbes.

как прожить год без покупок

"Cheltuiam atat de mult, nu reuseam sa pun nimic deoparte. Si toate erau cheltuieli pentru diverse prostii", isi incepe povestea Geoffrey. In acelasi timp, buna lui prietena Julie Phillips, cu doi ani mai tanara, ramanea fara apartament asa ca a decis sa inchirieze o camera de la Geoffrey.
La prima lor sticla de vin ca si colegi de apartament, au ajuns la o concluzie: cata nevoie au in realitate de obiectele pe care el cumpara lunar? Atunci au decis sa nu mai cumpere nimic timp de un an.

In mai putin de o saptamana, site-ul lor buynothingyear.com si contul de twitter s-au viralizat si toata lumea a inceput sa vorbeasca despre ei. Din acel moment, n-au mai avut cum sa faca pasul inapoi.

как прожить год без покупок

 

Totul s-a produs insa in etape. In primele 3 luni au renuntat sa mai cumpere haine si electrocasnice. Apoi au renuntat la servicii, n-au mai iesit la cina in oras, nu s-au mai tuns la salon si n-au mai alimentat cu benzina. Au mers pe jos sau cu bicicleta peste tot.
Pe timpul iernii, n-a mai fost la fel de usor, dar au mers mai departe. La propriu. Geoff s-a imbracat cat a putut de gros si a infruntat frigul teribil din Calgary, Alberta.

как прожить год без покупок

 

Cei doi si-au facut chiar detergent propriu, dar au trebuit totusi sa cumpere sapun de vase din comert, pentru ca varianta facuta in casa le lasa pete pe vase.

In ultima faza, incepand din iunie, urmau sa renunte sa cumpere si alimente pe care intentionau sa si le creasca singuri. Doar ca proiectul lor se incheia pe 3 august, iar sezonul de recolta incepea chiar atunci.

Cand au tras linie, surpriza a fost uriasa. Geoffrey a economisit 42,300$, iar Julie 13,800$. "Nu castig pe an cat a economisit el" explica Julie diferenta.

 

Sursa

Luni, 03 noiembrie 2014
Vizualizări: 1615

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
160
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
128
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
235
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
91