Australia și Oceania: cinci atracţii deosebite
1. Sydney
Sydney, ne propune mai multe atracţii, dar voi începe cu cea mai înaltă din oraș și cea de-a doua după înălţime în Australia. Aici, la o altitudine de 305 metri este amenajată o pistă perfectă de observație, care oferă o vedere magnifică a orașului și a localităţilor din jur. O recreare interesantă, dar nu și pentru cei care sunt îngroziți de înălțimi.
Mai mult curaj necesită de la vizitatori Sky Walk: o plimbare sentimentală în "ceruri", însă, de fapt, pe o pardoseală din sticlă aproape invizibilă, la o înălțime de 260 metri.
În afară de atracţiile care îţi taie respiraţia , Turnul de Sydney oferă vizitatorilor un tur virtual prin Australia, OZ Treck și un prânz relaxant sau o cină în restaurant, de asemenea, la altitudine.
2. Sydney în marea albastră, în spumă albă
În afară de turnul înalt, Sydney invită turiştii într-unul din cele mai mari acvarii din lume, situat in partea de est a portului Darling , chiar la nord de podul Pirmont. Intenţionând să vă bucuraţi de contemplarea florei și faunei subacvatice, rezervaţi 3-4 ore libere sau pur și simplu, nu veţi reuşi să vizionaţi toată bogăția și frumusețea acvariului.
Şi din nou persoanele nervoase au nevoie de susţinere, deoarece acvariu însuşi este construit în formă de tunel subacvatic: staţi cu gura căscată privind recifele de corali sau peștii de peste mări, iar în acest timp deasupra dvs înoată un rechin sau altceva mai îngrozitor.
Apropo de rechini, aparent, intrarea în acvariu este construită în conformitate cu simțul umorului al proprietarului –în formă de gura unui rechin, prin care trebuie fără teamă și, cel mai important lucru, binevol, să terceţi (achitând, totodată,o sumă de bani câștigați din greu!).
3. Cascade orizontale: din picioare - pe spate!
Dacă fenomenele naturale vă ridică adrenalina mai mult decât obiectele construite de om, întreprindeţi o excursie în regiunea Kimberley. Acolo, în golful Talbot vă aşteaptă o cascadă "leneșă și capricioasă", care se revarsă pe orizontală și îşi schimbă direcţia de mai multe ori pe zi. Cum poate să se întâmple acest lucru? Foarte simplu! Fenomenul natural se explică prin localizarea prea îngustă a celor două roci, între care este prins un vârtej de apă violentă. Având în vedere faptul că mareele din golf ating până la 10 metri, iar decalajul dintre roci constituie doar 7 metri, povestea devine o realitate, iar curajoşii cuceresc stihia acvatică cu bărcile motorizate, încercând să folosească pauza dintre mișcările necontrolate ale apelor. Trebuie să spun că nu există ceva asemănător în lume ca cascadele australiene orizontale, aşa că trebuie neapărat să le vedeţi!
4. Lacul roz – o atracţie de vino-ncoace în Australia de Vest
Pe una dintre multele insule ale arhipelagului Recherche - Middle Island – este situat un lac roz unic și foarte rar întâlnit în lume, Hiler. Oamenii de ştiinţă până în prezent îşi frământă creierii, încercând să explice cauza culorii neobișnuite a apei. La un moment dat a fost înaintată o ipoteză privind algele neobișnuite care produc un pigment roșu. Însă această ipoteză s-a dovedit fi falsă: în Lacul Hiler nu există alge. Însă, apa este de culoarea trandafirului!
5. Peșterile Jenolan – provocarea Munţilor Albaştri (Blue Mountains)
La 175 km distanță de la Sydney, sub Munții Albaştri sunt situate peștere frumoase și misterioase, care din cele mai vechi timpuri au fost numite „Locuri întunecate” (Binoomea) şi considerate domeniul spiritelor și fantomelor subterane. În prezent, acolo se organizează tururi de noapte numite "Legende, mistere și fantome Jenolan", iar în peștera Lucas, cu o acustica unică de două ori pe lună au loc concerte. Imaginați-vă: o muzică clasică, maiestuoasă şi strălucirea ireală a stalactitelor şi stalagmitelor semi-transparente! Magic!
Atracţiile menţionate nu sunt singurele locuri interesante în Australia, dar nu toate pot fi memorizate dintr-o singură dată. Cine dintre dvs a reuşit să viziteze aceste locuri şi să găsească locul cel mai cel mai?
Sursa: touringo.ru