ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Autobuz electric cu o viteză incredibilă de încărcare — mai puțin de 15 secunde (+Video)
 

Imaginați-vă transportul public urban, capabil să transporte pasagerii pe întreg teritoriu al orașului fără emisii nocive, fără linii aeriene de curent electric plictisitoare și fără opriri îndelungate pentru încărcare.

 

Cu o tehnologie nouă sistemul de încărcare al autobuzelor electrice poate face acest tablou real în viitorul apropiat - procesul de încărcare momentană a bateriilor de bord va dura doar 15 secunde.

Tehnologia dezvoltată de compania ABB Group va fi dată în exploatare în două orașe din Elveția ca parte a unui proiect-pilot intitulat Optimizarea sistemului de alimentare a troleibuzelor cu energie electrică (Trolleybus Optimisation Système Alimentation,Tosa), folosind autobuze electrice mari.

Noua tehnologie de încărcare cu o viteză mare va fi pentru prima dată utilizată în autobuze electrice de mari dimensiuni, care pot transporta pana la 135 de pasageri. Autobuzul va fi încărcat la o anumită stație direct la momentul îmbarcării și debarcării pasagerilor.

 

Электроавтобус с невероятной скоростью зарядки - менее 15 секунд (+Видео)

 

Procesul de încărcare va dura 15 secunde datorită unui nou tip de mecanism automat de taxare instantanee. Ruta autobuzului din cadrul proiectului-pilot va trece între aeroport de Geneva şi centrul expozițional internațional Palexpo, distanța dintre care este de aproximativ doi kilometri.

"Folosind o reîncărcare instantanee, putem implementa și testa o nouă generație de autobuze electrice pentru sisteme de transport public, care nu sunt atașate la rețele de linii electrice aeriene pentru troleuri", - spune Claes Rutoft, CEO al ABB. - "Acest proiect va deschide calea pentru trecere la o infrastructură mai flexibilă, cost-eficientă a transportului public și totodată va reduce nivelul de poluare și zgomotul".

 

Электроавтобус с невероятной скоростью зарядки - менее 15 секунд (+Видео)

 

Proiectul Tosa este o soluție pentru transport cu zero emisii de dioxid de carbon, deoarece energia electrică utilizată provine exclusiv din energia hidroelectrică curată (această definiție nu este potrivită în locuri în care energia electrică este generată de centrale electrice termice alimentate cu cărbune și gaze naturale). Timpul de încărcare este atât de scurt, încât nu afectează programul și ameliorează situația în domeniul transportului urban, iar lipsa de troleuri îmbunătățeşte peisajul oraşului, asigurând în același timp flexibilitatea traseului.

 

Электроавтобус с невероятной скоростью зарядки - менее 15 секунд (+Видео)

 

Sistemul de încărcare foloseşte brațul ghidat cu laser, care intră în mod automat într-un falţ de contact, situat în partea suspendată a dispozitivul de încărcare instalat la fiecare oprire a rutei. Acest braț înlocuiește tije de contact la troleibuz convențional care alunecă deasupra pe tot parcursul traseului. Bateriile de bord pot fi reîncărcate în 15 secunde folosind puterea impulsului de 400 kW la anumite stații. La ultima oprire o încărcare rapidă de putere mare timp de 3-4 minute restabileşte în întregime rezerva de energie.

Datorită sistemului inovator energia este primită de la echipament de încărcare montat pe acoperiș şi bateriile compacte ce stochează energia obţinută de sistemul recuperativ de frânare (acest sistem generează energia electrică în timpul frânării, folosind motoarele electrice de tracțiune utilizate ca generatoare). Energia electrică furnizată de baterii, alimentează nu numai motoarele electrice ale autobuzului, dar şi toate sistemele de bord, cum ar fi iluminat în salon, aer condiționat, etc.

 

 

 

 

Sursa: facepla.net

 

Duminică, 16 iunie 2013
Vizualizări: 2544

Citiţi de asemenea

Știm cu toții că în Japonia sînt unele dintre cele mai avansate tehnologii din lume, dar japonezii au mers departe nu nu...
198
În gospodăria ecologică ”VioPark Varnița” a nins. Cîmpiile, lacurile și vegetația au îmbrăcat straie albe, iar peisajele...
202
Această brînză de vaci nu provoacă fermentație în intestin, se digeră bine și are un gust plăcut. Încercați să pregăti...
486
SUA lansează primul sistem plutitor Ocean Cleanup, care va curăța oceanul de resturile de plastic, a declarat pe 8 sep...
205