ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Autobuz electric cu o viteză incredibilă de încărcare — mai puțin de 15 secunde (+Video)
 

Noua tehnologie de încărcare rapidă va fi folosită pentru prima dată la autobuze electrice de mari dimensiuni, capabile să transporte până la 135 de pasageri. Autobuzul va fi încărcat la anumite stații direct în timpul îmbarcării și debarcării  pasagerilor.
Procesul de încărcare va dura 15 secunde datorită unui nou tip de mecanism automat. Ruta proiectului va trece între aeroportul Geneva și Centrul Expozițional Internațional Palexpo, distanța dintre care este de aproximativ doi kilometri.
Proiectul TOSA este un transport cu zero emisii de dioxid de carbon, deoarece energia electrică utilizată provine exclusiv din energia hidroelectrică curată (dar această definiție va fi inexactă la locuri în care energia electrică este generată de centralele termice care funcționează pe cărbune și gaze naturale).
Timp de încărcare este atât de scurt, încât acesta nu afectează cu nimic  programul și îmbunătățește situația de transport urban, iar lipsa de troleibuze înfrumusețează peisajul orașului, oferind în același timp o flexibilitate înaltă a traseului.
Sistemul de încărcare folosește brațul ghidat cu laser, care intră în mod automat în canalul concret, instalat în cortina încărcătorului situat la fiecare oprire a traseului. Această mână înlocuiește tije de contact la troleibuz convențional, care alunecă pe tot parcursul călătoriei.
Bateriile de bord pot fi reîncărcate timp de 15 secunde cu un impuls de 400 kW la anumite stații. La oprire finală  încărcarea rapidă de mare putere timp de 3-4 minute completează în întregime rezerva de energie a bateriei.
Datorită sistemului inovator de acționare electrică, în bateriile compacte la vehicule de asemenea este stocată energia generată de sistemul de frânare regenerativă (acest sistem generează energia electrică în timpul frânării prin utilizarea motoarelor electrice de tracțiune ca generatoare) în plus la energia primită de baterie de la echipamentul de încărcare montat pe acoperiș.
Energia electrică furnizată de baterii alimentează nu numai motoarele electrice ale autobuzului, dar de asemenea toate sistemele de board, cum ar fi iluminatul interior, aerul condiționat, etc.

Электроавтобус с невероятной скоростью зарядки — менее 15 секунд

 

Duminică, 02 martie 2014
Vizualizări: 2415

Citiţi de asemenea

Știm cu toții că în Japonia sînt unele dintre cele mai avansate tehnologii din lume, dar japonezii au mers departe nu nu...
35
În gospodăria ecologică ”VioPark Varnița” a nins. Cîmpiile, lacurile și vegetația au îmbrăcat straie albe, iar peisajele...
80
Această brînză de vaci nu provoacă fermentație în intestin, se digeră bine și are un gust plăcut. Încercați să pregăti...
239
SUA lansează primul sistem plutitor Ocean Cleanup, care va curăța oceanul de resturile de plastic, a declarat pe 8 sep...
116