ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Automobilele autonome Model 3 de Tesla vor deveni cele mai vândute

Elon Musk, fondatorul şi preşedintele Tesla, susţine că maşinile autonome vor deveni o normalitate şi vor salva multe vieţi. Tot el susţine că şofatul va fi interzis.

Discuţiile privind viitorul maşinilor autonome şi materializarea unor astfel de proiecte continuă să nască păreri diferite. Un lucru e cert: era maşinilor autonome se pregăteşte de start.

O confirmă şi vizionarul Elon Musk, fondatorul Tesla şi unul dintre promotorii tehnologiilor revoluţionare. Musk susţine că un sistem complet autonom de conducere a maşinii va fi terminat în maxim un an şi jumătate, însă implementarea tehnologiei va mai dura din cauza legislaţiei.

De asemenea, Musk este de părere că vor mai trece aproximativ 20 de ani până când maşinile autonome vor prelua controlul complet asupra şoselelor, întrucât automobilele convenţionale actuale promit să aibă o durată de viaţă tot mai mare.

Elon Musk merge şi mai departe cu imaginaţia şi crede că într-un viitor nu foarte îndepărtat, şofatul va fi interzis, fiind considerat mult prea periculos. ”Tehnologia autonomă va deveni normalitate şi va salva multe vieţi. De aceea şofatul va fi complet interzis”, este de părere Musk.

La ora actuală, visul oricărui pasionat auto este să dețină un automobil Tesla, celebrul produs electric al cărui design întoarce toate privirile. Prin intermediul directorului tehnic Tesla, JB Straubel, aflăm astăzi că Tesla pregătește cea de-a 3-a generație de automobile electrice (Model 3), generație ce va sosi pe piață atât în variante sedan, cât și în versiuni crossover în 2017.

Aparent, bateriile electrice ce urmează a fi integrate pe aceste modele, vor oferi o autonomie de până la 321 km. De asemenea, ni se dezvăluie că prețurile pentru noua generație vor începe de la 35.000$. Potrivit celor de la Tesla, se așteaptă ca în următorii ani, bateriile de tip Li-Ion să devină foarte accesibile și astfel piața auto să fie asalatată de modele electrice.

Pentru a contribui la popularizarea acestor tip de baterii destinate automobilelor, compania americană Palo Alto construiește la ora actuală o fabrică în Nevada. După cum știți, în 4 luni cei de la Tesla vor dezvălui crossover-ul Model X ce este bazat pe aceeași tehnologie ca și Model S.

Tesla speră ca până în 2020, să vând anul aproximativ 500.000 de automobile.

 

Источник: automarket.ro

 

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 20 iunie 2015 16:00
Vizualizări: 1487

Citiţi de asemenea

Ai fost hipnotizat încă din copilărie că ascultarea propriei voci este schizofrenie. Iar să asculți profesoara care l-a ...
88
Cîteva locuri confortabile în pădure, care cu siguranță nu vor dezamăgi:- glamping "Лес", satul Civijepse, Ținutul Krasn...
348
Apa este folosită peste tot – în consumul personal al oamenilor, nevoile urbane, în producerea energiei, în industrie. C...
497