Automobilele electrice Chevrolet Spark EV vor fi puse în vânzare în această vară

/ Vizionări: 2652

Chevrolet Spark EV

 

În luna aprilie a acestui an, la uzina din Baltimore, Michigan (SUA), concernul auto General Motors a început producția motoarelor electrice pentru modelul nou Chevrolet Spark EV, planificat spre vânzare în această vară. Este prima dată în istoria industriei moderne de automobile din Statele Unite când un producător local a fost capabil să proiecteze și să realizeze dispozitivul de acționare electrică pentru vehicule, fără a atrage partenerii străini.

 

 

Cum arată cea mai nouă maşină electrică dezvoltată de Chevrolet
Cum arată cea mai nouă maşină electrică dezvoltată de Chevrolet

Modelul electric modificat Chevrolet Spark a fost prezentat în 2011. La acea vreme, maşina a fost echipată cu baterii litiu-nanofosfat de la compania A123 Systems și cu motorul electric cu o putere de vârf de 85 kW. Noul motor echipat cu un magnet permanent este capabil să producă 100 kW și un cuplu maxim de 540 Nm, care permite de a accelera hatchback-ul la 100 de kilometri pe oră în 8,5 secunde.

Bateriile la Chevrolet Spark EV de asemenea sunt noi. În conformitate cu rezultatele testelor efectuate de Agenţia SUA pentru protecţia mediului înconjurător (US Environmental Protection Agency), bateria litiu-ion cu o capacitate de 20 kWh în condiții standard este capabilă să furnizeze 132 km de un curs independent. Procesul de o încărcare completă de la o rețea de domiciliu durează aproximativ 6-7 ore. În plus, producătorul propune să cumpăraţi un dispozitiv special care va oferi o oportunitate de a încărca până la 80% din stocul bateriei în 20 de minute. Cu toate acestea, un astfel de dispozitiv ar trebui să fie achiziționat separat.

Costul Chevrolet Spark EV în anul modelului 2014 începe de la 25000 de dolari. Inițial, mașina va fi disponibilă în statele Oregon și California, apoi vânzările se vor răspândi și în alte state. Este luată în considerare de asemenea posibilitatea comercializării vehiculului electric în Canada, Coreea de Sud și ţările din Europa.

Trebuie menționat faptul că începând cu anul 2007 uzina din orașul Baltimore asigură o procesare absolută a deșeurilor create din propria producţie, pe acoperișurile uzinei sunt instalate panouri solare care generează până la 1,2 MW de energie electrică. În afară de dispozitivele de acţionare electrice pentru Chevrolet Spark EV, unitatea industrială produce, de asemenea, transmisii pentru pikap-uri grei.

 

 

Sursa: naturelover.ru

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137