ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Autoritățile indiene au închis fabrica Coca-Cola
Autoritățile indiene au închis fabrica Coca-Cola din provincia nordică Uttar Pradesh, după ani de proteste față de poluarea mediului prin scurgeri toxice și un consum prea mare de apă.

Fabrica din orașul indian Varanasi a fost acuzată că folosea prea multă apă curată de suprafață, practica ce a dus la o scadere drastică a nivelurilor apei din zonă, potrivit Guardian.

Acest lucru i-a revoltat pe localnici, mulți dintre ei lucrând in agricultură și fiind afectați de reducerea masivă a resurselor de apă. La aceste acuzații se mai adaugă și faptul că fabrica polua mediul prin scurgeri toxice.

Pentru a se ajunge la acest rezultat, a fost nevoie de proteste ample. O manifestație din anul 2006 a fermierilor locali a durat peste trei luni și a culminat cu greva foamei în rândul populației din regiune și a activiștilor pentru mediu, care au cerut vehement închiderea uzinei Coca-Cola.
În final, fabrica a fost inchisă. "Fabrica este închisă în urma ordinelor noastre", a declarat un reprezentant al Consiliului de Control al Poluării din provincia Uttar Pradesh.

Acesta a precizat că oficialilor Coco-Cola li s-a cerut sa reaprovizioneze regiunea cu volumul dublu de apa extrasă. Compania producătoare de băuturi răcoritoare a contestat cu apel închiderea fabricii la tribunalul de mediu din India.

Sperăm că nu consumați băuturi carbogazoase, în general, și nu provocați daune ireparabile pentru sănătatea sa.

Apropo, producția ecologică nu aduce nici un rău nici mediului, nici organismului și, de asemenea, nu lasă reziduuri chimice. Credem că e simplu să faci alegerea corectă! Deocamdată ne bucurăm pentru locuitorii din India, care au reușit să facă ceva, ce a fost greu chiar și de imaginat.

 

Sursa

Vineri, 29 august 2014
Vizualizări: 1440

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
240
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
420
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
305
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
429