ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ayurveda: fața este oglinda minții

Ayurveda învață metode foarte exacte de detectare a unui proces dureros înainte de apariția oricăror semne externe ale bolii. Prin detectarea simptomelor precoce ale dezechilibrului și reacțiilor dureroase în organism, putem determina natura reacțiilor viitoare ale orgsnismului.

În Occident, cuvîntul "diagnostic" înseamnă de obicei identificarea bolii după manifestarea ei. În Ayurveda,  diagnosticul se referă la observarea constantă, pas cu pas, a interacțiunii dintre ordine (sănătate) și dezordine (boală) care au loc în organism. Procesul bolii este interacțiunea dintre țesuturile organismului și proprietățile sale. Simptomele bolii sînt întotdeauna asociate cu o încălcare a echilibrului în tridosha. Înțelegînd natura acestui dezechilibru, putem restabili cu tratament echilibrul în tridosha.

Ayurveda despre diagnostic

Monitorizarea zilnică a pulsului, a limbii, a feței, a ochilor, a unghiilor și a buzelor va oferi persoanei care studiază Ayurveda indicatori subtili prin care poate afla ce procese patologice apar în organism, ce organe și dosha sînt afectate și unde se acumulează toxine. Astfel, prin verificarea regulată a indicatorilor, simptomele patologice pot fi identificate din timp și pot fi luate măsuri de protecție.

ABONAȚI-VĂ
Joi, 06 mai 2021 15:38
Vizualizări: 857

Citiţi de asemenea

Fundația Ecodava, în parteneriat cu Pretura sectorului Centru a organizat o acțiune ecologică în Parcul Valea Trandafiri...
109
Arborele Dragonului atinge o înălțime de 20 de metri, iar diametrul bazei ajunge pînă la patru metri....
132
Fundația ECODAVA, în parteneriat cu Pretura sectorului Centru, va organiza la data de 24 septembrie 2022 o acțiune ecolo...
774