ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Balansarea pietrelor sau arta echilibruluiBalansarea pietrelor sau arta echilibrului

 

 

Termenul "balansarea pietrelor" (în engleză rock balance)  determină aranjamentul pietrelor de diferite forme şi mărimi, una deasupra alteia, în diverse combinaţii, care deseori pentru om par a fi, pur şi simplu, imposibile.

Şi pentru acest lucru, nu se folosesc unelte speciale sau materiale suplimentare. Este doar rodul activităţii mâinilor şi pietrelor.

Pentru unii, căutarea centrului de greutate este o pasiune, pentru alţii - un hobby. Iar mulţi oameni, pur şi simplu, admiră arta, răbdarea şi rezistenţa pe care o demonstrează meşteşugarii, care se ocupă de acest lucru dificil.

Există mai multe feluri de balansare a pietrelor. Vă prezentăm pe scurt următoarele:

O balansare propriu zisă – atunci când fiecare piatră se află la punctul său de balansare proprie, indiferent de toate altele pietre.

 

Balansarea pietrelor sau arta echilibrului

 

Balansarea de contragreutate - atunci când pietrele inferioare  depind de cele superioare, în acest caz echilibrul pietrelor se menţine datorită greutăţii, pe care oferă  pietrele superioare pietrelor interioare.

 

Balansarea pietrelor sau arta echilibrului

 

Aranjamentul echilibrat – atunci când pietrele de o formă preponderent plată, se îngrămădesc  una pe cealaltă la o înălţime maximă, menţinând totodată echilibrului.

 

Balansarea pietrelor sau arta echilibrului

 

Stilul liber - cum se spune "balanţa combinată". In acest caz, meşterul inventează diferite compoziţii, fără a se opri la un anumit stil.

 

Balansarea pietrelor sau arta echilibrului

 

De obicei, compoziţiile au un aspect foarte fragil şi nefiresc, iar pe imaginile cu atât mai mult. De aceea, chiar şi în realitate este foarte greu să credem că munca a fost făcută fără clei sau alte mijloace de ajutor.

Desigur, nu ne putem aştepta la o viaţă lungă a acestor sculpturi: doar o singură rafală de vânt poate le distruge. Cu toate acestea, în practică, sunt destule doar câteva minute pentru ca autorul să fie mândru de creaţia lui, iar publicul să se bucure de aceste capodopere neobişnuite.

În acest caz, aveţi posibilitatea de a vă uimi, uneori, cum se modifică percepţia unei pietre aparent obişnuite: din bolovanii mari piatra se transformă într-o pană, care pluteşte în aer.

Întreaga bază teoretică, care este necesară pentru a stăpâni această artă, este formată din legile fizicii cunoscute mai multor persoane  încă din şcoală. Cu alte cuvinte, corpul întotdeauna va fi echilibrat, dacă suma tuturor forţelor aplicate faţă de acesta va constitui zero. Restul depinde de maestru însuşi, abilităţile şi competenţele sale. Punctul de echilibru poate fi găsit în câteva minute sau câteva ore.

 

 

Sursa: kartinamira.info

Luni, 05 septembrie 2011
Vizualizări: 5055

Citiţi de asemenea

Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
170
Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
280
Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
406
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
218