ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Balsam de păr
 

Balsam cu plante medicinale. Pentru păr uscat și normal.

Se prepară un amestec din plante: sunătoare, flori de mușețel și trifoi alb, frunze de urzică și de mentă, condurul doamnei, frunze de mesteacăn. 1 lingură de amestec de ierburi tocate, luate în părți egale, se toarnă cu 100 ml de ulei vegetal (de măsline, de floarea soarelui, de ricin, de migdale), și se lasă într-un loc întunecos timp de o săptămână. Apoi se filtrează și se adaugă 100 ml de suc de lămâie. Balsamul se aplică pe păr după spălare, se lasă timp de o oră și se spală cu apă caldă.

Balsam cu miere. Pentru strălucirea părului.

30 de grame de flori de mușețel se toarnă cu 200 ml de apă clocotită, și să lasă într-un vas bine astupat timp de o oră. Apoi se strecoară, presând resturile materiei prime și se adaugă 4 lingurițe de miere. Balsamul se aplică pe părul spălat și uscat, se lasă timp de 30 de minute și se spală cu apă caldă.

Balsam de fructe. Pentru hidratare.

Se toacă și se amestecă pulpa de mere și banane, se adaugă sucul de portocale într-un raport (0,5:0,5:2) și o linguriță de chimen. Se amestecă bine și se aplică pe părul spălat și umed. După 20 de minute se clătește cu apă caldă.

Balsam pe bază de infuzii de plante. Pentru păr uscat.

Se amestecă în proporții egale: frunze de urzică, condurul doamnei, frunze de mesteacăn, flori de mușețel și trifoi alb, sunătoarea. 1 lingură de amestec de plante se toarnă cu 100 ml de ulei vegetal (de măsline, de ricin, de floarea soarelui, de migdale sau de nuci) și 100 ml de suc de lămâie.  Totul se pune într-un vas întunecat și bine astupat și se lasă timp de o săptămâna. Balsamul se filtrează și se aplică pe părul umed, după o oră se clătește cu apă caldă.

Balsam cu ceapă

Coaja de la două cepe mari se amestecă cu 1/4 de linguriță de cuișoare, se toarnă cu 250 ml de vodcă și se lasă astupată într-un loc întunecos timp de 2 săptămâni. Apoi se filtrează și se adaugă 2 lingurițe de ulei de ricin. Acest balsam se aplică pe păr zilnic timp de 3-4 săptămâni. După 5 minute după aplicare părul se clătește cu apă caldă. Persoanele cu parul blond ar trebui să-și spele părul cu mai multă atenție, deoarece balsamul poate da o nuanță roz.

ABONAȚI-VĂ
Joi, 13 noiembrie 2014 9:12
Vizualizări: 1653

Citiţi de asemenea

În iunie 2020, în Naryan-Mar din permafrost s-a dezghețat o corabie antică cu o lungime de aproximativ 10 m. Despre fapt...
420
„Viorica-Cosmetic” lansează în premieră pentru Moldova produse cosmetice inovatoare cu unt de canabis, care promit un ef...
525
Moldova este supusă unei catastrofe ecologice fără precedent. Zilnic, pe rețelele de socializare apar imagini cu păduril...
430