ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Barack Obama: Vom lua masuri dure in lupta impotriva incalzirii climatice
 

 

Presedintele american, Barack Obama, a prezentat un pachet de masuri ce au ca scop limitarea schimbarii climatice. Masurile includ impunerea de limite asupra emisiilor centralelor electrice ce functioneaza pe baza de carbune.

 

Presedintele american, Barack Obama, a prezentat un pachet de masuri ce au ca scop limitarea schimbarilor climatice. Masurile includ impunerea de limite asupra emisiilor centralelor electrice ce functioneaza pe baza de carbune.

Liderul american a expus si un plan de extindere a proiectelor de energie regenerabila, rezistenta imbunatatita la inundatii si a facut apel la un plan international privind combaterea schimbarilor de clima, scrie BBC.

In luna ianuarie, cand a inceput al doilea sau mandat, Obama a promis ca va actiona in ceea ce priveste schimbarea climatica.

Activistii stransi la Georgetown University din Washington DC, pentru prezentarea planului lui Obama, s-au bucurat ca acesta isi indeplineste, in sfarsit, promisiunile.

Astfel, Obama a facut cea mai indrazneata declaratie de lupta impotriva incalzirii climatice de pana acum.

“Ca presedinte, ca tata si ca american, sunt aici sa va spun ca trebuie sa actionam”, a subliniat Obama, spunand ca nu are rabdare cu niciunul dintre cei ce neaga ca modificarile climatice nu sunt reale.

O parte din propunerile presedintelui pot fi realizate fara aprobarea Congresului, dar o parte dintre aceste chestiuni vor necesita o lupta politica. Seful republicanilor din Camera Reprezentantilor, presedintele Camerei, John Boehner, a numit deja planurile presedintelui “absolut nebunesti”, potrivit BBC.

Planul liderului SUA survine la 16 ani dupa incheierea Protocolului de la Kyoto si abia acum sunt semnale concrete ca ar putea incepe SUA sa actioneze.

Planul lui Obama include noi standarde de eficienta pentru camioane, instalatii electrice si cladiri guvernamentale; reducerea utilizarii gazelor de sera precum metanul; dublarea energiei eoliene, in special pe terenurile publice si altele.

Americanii si-au propus sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera cu 17% sub nivelul din 2005, pana la sfarsitul acestui deceniu.

 

 

Sursa: ecomagazin.ro

 

Luni, 01 iulie 2013
Vizualizări: 2155

Citiţi de asemenea

Înainte de a începe să îmbunătățești lumea, de trei ori uită-te la propria casă.Proverb chinezesc...
40
Prima dată, mucusul în organismul nostru se formează încă în copilărie atunci cînd mîncăm ceva fiert...Pe măsură ce cr...
144
Din 1993, Departamentul de Pompieri din Australia lansează calendare caritabile.În acest an, toate fondurile din vînzare...
125
Compania chineză Hanergy a prezentat cel mai eficient panou solar cu o singură joncțiune, construit vreodată în lume.....
3857