ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Bateria biologică Bioo, ce generează energie electrică prin fotosinteză

Bioo este un gadget biologic, ce generează electricitate prin fotosinteză. Datorită acestei tehnologii, trei studenți spanioli au inventat un aparat capabil să încarce smartphone-ul cu ajutorul energie, produsă de un simplu ghiveci. Timp de 24 de ore, acest aparat poate încărca un smatphone cu energie pură de 2-3 ori.

Principalele personaje în această istorie sînt studenții din Andaluzia Rafael Rebollo, Xavier Rodrigues și Pablo Manuel Vidarte – trei fondatori ai tehnologiei Arkyne.

În aprilie, proiectul își va lansa campania de colectare a fondurilor pe platforma Iindiegogo. Prețul de start este de 99 de euro pentru un ghiveci cu tehnologie inclusă capabilă să genereze suficientă energie, pentru a încărca un smartphone de 2-3 ori pe zi.

Următoarea etapă în dezvoltarea proiectului va deveni confecționarea containerelor pentru obținerea energiei după aceeași tehnologie în grădină, pe acoperiș sau terasă. Potrivit inventatorilor, asemenea containere cu dimensiunea de 1 metru păstrat, pot genera o capacitate de la 3 pînă la 40 Wt.

Pentru a genera o suficientă cantitate de energie pentru o casă mijlocie va fi nevoie de o suprafață de containere de 100 metri pătrați, 15 metri pătrați, dacă se folosesc arbuști sau copaci.

Eficiența lor e mai mică decît a instalațiilor obișnuite de producere a energiei regenerabile, însă prețul în termeni europeni este cu mult mai mic. Fiecare placă dintr-un metru pătrat a biocontainerului va costa 300 de euro.

Fotosinteza, fără îndoială, este cel mai important proces biologic de pe Pămînt. E procesul , cu ajutorul căruia plantele transformă lumina solară și substanțele neorganice în substanțe organice. Fără ea viața pe pămînt ar fi fost imposibilă.

Bioo биологическая батарея, которая генерирует электричество путем фотосинтеза

Bioo биологическая батарея, которая генерирует электричество путем фотосинтеза

 

Sursa: rodovid.me

Luni, 11 aprilie 2016
Vizualizări: 1216

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Consilierul municipal din partea PSRM Vasile Chirtoca se pronunță pentru deschiderea grădinițelor și reluarea procesului...
4
Specialiştii susţin că pentru Moldova coeficientul de împădurire trebuie să nu fie mai mic de 25%, şi nu ca acum - 12,7%...
30
În următoarea perioadă, pînă în a.2039, schimbările climatice ar putea afecta grav pădurile din nordul Republicii Moldov...
29
Puțin este cunoscut faptul, că Republica Moldova este cea mai despădurită țară din Europa! Și asta ne afectează puternic...
118